Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Computer pentru vârstnici sau începători

Producătorul de aparate electronice şi informatice Fujitsu va lansa pe piaţă un computer portabil ce a fost conceput special pentru persoanele trecute de 60 de ani, care nu au mai utilizat niciodată un astfel de aparat, informează AFP.

Denumit "Raku Raku Pasokon" (Computerul uşor), acest model portabil se vrea a fi "uşor de folosit şi sigur", potrivit celor de la Fujitsu, care au declarat că regretă faptul că, în Japonia, "doar 60% din persoanele trecute de 60 de ani folosesc computerul".

Potrivit previziunilor firmei japoneze, ţinând cont de structura demografică japoneză (persoanele de peste 65 de ani reprezintă 21% din populaţie), este foarte posibil ca cererea pentru acest gen de PC-uri să crească. Persoanele în vârstă au o mobilitate mult mai redusă şi în acest fel vor putea să îşi facă cumpărăturile fără să iasă din casă.

Pentru cei de la Fujitsu, "simplitatea este dată de o îmbinare eficientă între material, programe şi ghidurile de utilizare".

Tastatura noului computer conţine taste de culori diferite şi reliefează literele cel mai des folosite. Caracterele sunt mai mari decât cele înscrise pe tastaturile obişnuite.

Funcţiile inexistente pe computerele tradiţionale, precum "sprijin", uşurează accesul utilizatorului şi permite activarea anumitor programe didactice şi de îndrumare pentru rezolvarea eventualelor probleme.

Imediat după punerea în funcţiune a computerului, un meniu special se activează şi îi prezintă utilizatorului un acces direct către cele cinci aplicaţii cel mai des folosite de către acest segment (lecturarea email-urilor, navigare pe internet etc).

Grupul Fujitsu a pus la dispoziţia utilizatorilor un număr telefonic special creat pentru ei, care va funcţiona gratuit timp de un an, şi câteva servicii specifice online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Computer pentru vârstnici sau începători.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Computer pentru vârstnici sau începători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei