Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hilar

Antena 1 Suceava, televiziunea fără reporteri şi cameramani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Figurează în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava că prestează activitate mass-media, respectiv televiziune, însă nu are angajaţi reporteri şi cameramani. Este vorba despre firma SC ECO LOGISTIC, societatea care deţine drepturile de a realiza şi de a transmite emisiuni TV utilizând denumirea „Antena 1 Suceava”.

La mai puţin de o lună după reapariţia postului Antena 1 la Suceava, şeful acestei televiziuni, Costel Ignătescu, a fost reclamat la ITM de trei dintre foştii săi angajaţi, directorul tehnic, un cameraman şi un tehnician de emisie şi sunet, care erau nemulţumiţi de faptul că au lucrat mai multe luni pentru a relansa televiziunea, şi în toată această perioadă nu li s-au întocmit forme legale de muncă şi nu şi-au luat salariile. 

Inspectorul şef al ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat că „în urma reclamaţiilor înregistrate, am dispus efectuarea unui control pentru verificarea plângerilor”. Airinei a precizat însă că „administratorul firmei, Costel Ignătescu, a refuzat de două ori să ne prezinte documentele la control”. Mai mult, inspectorii ITM aflaţi în control la Antena 1 Suceava au mai descoperit încă o persoană care lucra fără forme legale, în afara celor trei care au făcut reclamaţie.

 

Munca la negru, amendată cu 6.000 de lei

Inspectorul şef Mihai Airinei a mai adăugat că „potrivit documentelor înregistrate la ITM, firma administrată de Costel Ignătescu nu are angajaţi oameni care să presteze obiectul de activitate al societăţii, respectiv muncă de televiziune”. În actele de la Inspectoratul Teritorial de Muncă figurează că Antena 1 Suceava are patru angajaţi, şi anume două secretare, un consilier juridic şi un conducător auto. „Au fost cinci angajaţi, însă unul dintre ei a plecat, dar ce pot să spun este că societatea nu are angajaţi care să presteze muncă în domeniul de activitate al firmei”, a mai spus Mihai Airinei.

Controlul efectuat de ITM s-a realizat în urmă cu câteva zile, iar administratorului societăţii i s-a aplicat o amendă de 6.000 de lei, pentru că şi-a angajat personal fără forme legale de muncă. Totodată, inspectorii ITM au mai aplicat şi două avertismente, unul pentru nepunerea la dispoziţia autorităţilor a documentelor de control solicitate şi pentru neplata unor ore de muncă efectuate peste program.

Inspectorul şef Mihai Airinei a precizat că „amenda aplicată a fost atacată în instanţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antena 1 Suceava, televiziunea fără reporteri şi cameramani.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Antena 1 Suceava, televiziunea fără reporteri şi cameramani5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei