Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puterea magică a pietrelor preţioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pietrele preţioase şi semipreţioase au însuşiri curative, iar potrivit unor tradiţii străvechi, ar avea chiar puteri magice. Site-ul alfemminile.com oferă o explicaţie a simbolisticii pietrelor ce sunt folosite pentru realizarea bijuteriilor.

Pe lângă faptul că sunt preţioase şi uneori achiziţionarea uneia vă poate costa o avere, ele sunt sinonime cu forţa şi puritatea. A face cadou o bijuterie unei femei nu este doar un semn al dragostei, ci şi al sincerităţii şi fidelităţii.

 

Diamantul dă forţă.

Diamantul este cea mai preţioasă dintre pietre, este indestructibilă şi reprezintă puritatea, rezistenţa, uniunea, perfecţiunea şi dragostea eternă. Diamantul dă forţă şi consolidează uniunea, oferind trăinicie unei relaţii. Este motivul pentru care este deseori dăruit atunci când vine vorba de inelul de logodnă. Mai este numit şi piatra reconcilierii. Legenda spune că filosoful Platon vorbea despre o axă a lumii, formată din diamante.

 

Smaraldul aduce pace interioară.

Smaraldul este o piatră fragilă şi extrem de preţioasă. Reprezintă dragostea adevărată, fericirea, dar şi vitalitatea cosmică, forţa şi armonia universului. Simbolizează încrederea. Culoarea sa verde aduce pace interioară. Este benefic pentru văz, proprietate care a fost dovedită ştiinţific. Legenda spune că împăratul Nero privea luptele între gladiatori printr-un smarald. Potrivit mitologiei, smaraldul era piatra lui Venus, zeiţa dragostei.

 

Rubinul fereşte de trădare.

Rubinul, piatră preţioasă de culoare roşie, duce cu gândul la foc. El reflectă curajul, lupta, dragostea şi bunătatea divină, forţa vitală, tinereţea, pasiunea şi voinţa. Printre virtuţile sale se numără aceea de a stabiliza starea emoţională a celei care îl poartă şi de a feri de trădare. Rubinul este o piatră care, potrivit specialiştilor, dă forţă fizică şi spirituală. În Europa, rubinul era plasat în centrul coroanelor regale, pentru a aminti de sacrificiul şi de sângele lui Iisus.

 

Safirul respinge ura.

Safirul este considerat piatra celestă datorită culorii sale albastre. El reprezintă imortalitatea, puritatea şi cuminţenia. Safirul are proprietatea de a conferi răbdare, de a întări legăturile şi de a respinge ura. Era considerat în Roma şi în Egiptul Antic drept o piatră a adevărului şi a justiţiei. Egiptenii credeau că safirul controlează mişcarea astrelor şi îl numeau şi piatra stelelor.

 

 

Topazul oferă inspiraţie.

Topazul este considerat o piatră sacră. Reprezintă fidelitatea, este simbolul forţei, al puterii şi împinge către evoluţia spirituală. Topazul oferă inspiraţie. În cazul topazului galben, culoarea sa trezeşte inteligenţa şi uşurează capacitatea de concentrare, ajută la depăşirea obstacolelor şi dificultăţilor, la rezolvarea problemelor şi la dominarea pasiunilor. Pentru egipteni, topazul îl reprezenta pe Ra, zeul soarelui, care oferea viaţă şi fertilitate.

 

Ametistul combate depresia.

Ametistul, care este o piatră semipreţioasă, mai este numit şi piatra episcopilor. Reprezintă puritatea sufletului, puterea, fericirea, sinceritatea, umilinţa şi înţelepciunea. Printre capacităţile sale miraculoase se numără aceea de a oferi echilibru intelectual şi psihic. Culoarea sa violet combate depresia şi stimulează dezvoltarea spirituală. În antichitate, ametistul era folosit pentru împodobirea cupelor cu care se bea vinul, deoarece se credea că îi împiedica pe invitaţi să se îmbete.

 

 

Granatul dă siguranţă

Granatul este şi el o piatră semipreţioasă. Cel mai răspândit este cel de culoare roşie. Reprezintă constanţa şi loialitatea. Oferă energie, siguranţă şi intuiţie. Granatul trezeşte imaginaţia erotică, este un semn al dragostei şi stimulează creativitatea şi pasiunea. Potrivit legendei, în Evul Mediu, granatul îi proteja pe cruciaţi de răni. De asemenea, era folosit în anumite reţete antice magice pentru a îmbunătăţi văzul şi a vindeca diferite boli.

 

Turcoazul absoarbe energiile negative.

Turcoazul este amuleta virginelor şi a persoanelor necăsătorite. El reprezintă succesul şi este sinonim cu forţa, autocontrolul şi vioiciunea intelectuală. Pentru tibetani, turcoazul reprezintă cerul şi apa şi oferă noroc şi protecţie. Această piatră absoarbe energiile negative. Oferă pace interioară şi bucurie de viaţă celui care îl poartă. Se spune că, atunci când turcoazul se deschide la culoare, înseamnă că posesorul este ameninţat de un pericol. Este piatra indienilor din America. Şeful apaş Geromino avea un turcoaz care îl ajuta să aibă diferite viziuni, iar aztecii se spune că apreciau dacă o persoană este bogată în funcţie de numărul de turcoaze pe care le avea.

 

 

Coralul aduce noroc.

Coralul este foarte apreciat în lumea bijuteriilor. Acesta reprezintă forţă şi se spune că este aducător de noroc. Coralul îl protejează pe cel care îl poartă, calmează emoţiile, restabileşte armonia şi reînvie dragostea. Se spune că acesta devine mai deschis la culoare atunci când posesorul său suferă de anemie. În China antică, simboliza bogăţia, privilegiul şi o condiţie socială de rang înalt.

 

Perlele, simbol al feminităţii.

Perlele evocă perfecţiunea şi unicitatea. Reprezintă sănătatea şi sunt considerate unul dintre principalele simboluri ale feminităţii. Reflectă senzualitatea, autenticitatea şi frumuseţea. Perlele sunt folosite pentru tratarea problemelor gastrice şi a migrenelor. Potrivit legendei, în antichitate se credea că perlele ar fi fructul uniunii dintre mare şi lumina lunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puterea magică a pietrelor preţioase.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puterea magică a pietrelor preţioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei