Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mirosurile plăcute provoacă visuri frumoase

Expunerea la mirosuri plăcute în timpul somnului creează stări de bine în vis, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători germani şi prezentat la Academia Americană de O.R.L., relatează BBC.

Profesorul Boris Stuck şi echipa sa de la Spitalul Universitar din Mannheim, Germania, au testat ipoteza conform căreia expunerea la mirosuri plăcute ar crea visuri frumoase, pe un eşantion de 15 femei.

În timp ce acestea dormeau s-a eliberat în spaţiul respectiv, un miros puternic de trandafiri, iar când s-au trezit, femeile au spus că nu îşi amintesc să fi mirosit ceva, dar că au avut emoţii plăcute în timpul somnului. Aceleaşi 15 femei au dormit apoi şi în miros de ouă stricate, iar starea pe care au avut-o a fost diferită. Subiecţii au fost expuşi la fiecare dintre cele două mirosuri timp de 10 secunde, înainte de a fi treziţi.

Concluziile studiului a fost prezentate Academiei Americane de O.R.L., iar cercetătorii germani au spus că vor să testeze în continuare ce se întâmplă cu oamenii care suferă de coşmaruri.

Cercetări anterioare au arătat că alte tipuri de stimuli - precum sunetul, presiunea sau vibraţia - pot influenţa atmosfera emoţională a viselor.

"Relaţia dintre stimulii externi şi vis este un aspect de care suntem cu toţii conştienţi, la un anumit nivel. (...) Această cercetare reprezintă un pas în direcţia clarificării acestei chestiuni şi poate conduce la descoperirea unor beneficii terapeutice", a declarat Dr Irshaad Ebrahim de la The London Sleep Centre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirosurile plăcute provoacă visuri frumoase.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirosurile plăcute provoacă visuri frumoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei