NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Munca intelectuală provoacă foame

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Activitatea intelectuală este cel mai mare duşman al siluetei. Potrivit unui studiu recent, activităţile intelectuale precum cititul sau lucratul la calculator pot creşte aportul de calorii. Cercetătorii din cadrul Universităţii Laval au descoperit că gânditul provoacă foame. Echipa condusă de doctorul Angelo Tremblay a măsurat cât de mult au mâncat 14 studenţi după ce au executat, pe rând, trei activităţi. Întâi, „cobailor“ li s-a spus să se relaxeze stând pe un scaun, apoi li s-a cerut să citească un text şi să îi facă rezumatul, şi, în ultimul rând, să completeze o serie de teste de memorie, atenţie şi vigilenţă cu ajutorul computerului. După 45 de minute din fiecare activitate, participanţii au fost invitaţi să mănânce cât de mult pot. Cercetătorii demonstraseră anterior că, în general, după o sesiune de muncă intelectuală, organismul „cere“ cu doar trei calorii în plus faţă de nevoile alimentare de după o perioadă de odihnă. În schimb, noul studiu a arătat că, în ciuda faptului că munca intelectuală presupune un consum scăzut de energie, subiecţii au consumat cu 203 calorii mai mult după ce au citit şi rezumat textul şi cu 253 mai multe după testele efectuate pe calculator, comparativ cu aportul caloric de după relaxare. Probele de sânge colectate înainte, în timpul şi după fiecare activitate efectuată au arătat că munca intelectuală provoacă fluctuaţii mai mari ale nivelurilor de glucoză şi insulină, faţă de relaxare. „Aceste fluctuaţii ar putea fi cauzate de stresul asociat cu munca intelectuală sau ar putea reflecta adaptarea biologică în timpul arderii glucozei“, a presupus autorul studiului, Jean-Philippe Chaput. El a explicat că organismul ar putea reacţiona la aceste fluctuaţii, crescând consumul de alimente pentru a reface „stocul“ de glucoză. „Compensarea efortului intelectual prin creşterea consumului de calorii, combinată cu faptul că munca intelectuală nu presupune prea mult efort fizic, ar putea contribui la creşterea nedorită a cazurilor de supraponderabilitate, un fenomen des întâlnit în ţările puternic industrializate“, a concluzionat Jean-Philippe Chaput.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Munca intelectuală provoacă foame.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Munca intelectuală provoacă foame5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmm trimis de
(10 sep 2008, 11:31:21
Vreau si eu o colega ca aceea din fotografie sa imi mai scada glicemia, combinand munca intelectuala cu munca fizica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei