Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dantela, elegantă şi provocatoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dintre toate tipurile de ţesături folosite de creatorii de modă pentru colecţiile acestui sezon, dantela se face remarcată. Imprimată, aplicată sau brodată, aceasta poate fi folosită şi la rochiile de seară, şi la cele de zi, la cămăşi, dar şi la jachete ori mantouri.

În această toamnă, dantela se reinventează. Orice am spune, acest material nu mai este de mult rezervat doar bunicilor, fetiţelor sau mireselor. Acum, dantela ornează obiectele vestimentare care se încadrează în tendinţele sezonului, conferind acestor haine un aspect romantic şi sexy în acelaşi timp. Avantajul acestui material preţios este acela că lasă să se întrevadă părţi ale corpului care nu sunt expuse de obicei, efectul fiind garantat.

În acest sezon, dantela se poartă sub absolut orice formă şi totul este permis. Designerii vă propun modele elegante de rochii de seară din dantelă, rochii scurte din dantelă brodată, bluze din dantelă transparentă, care conferă un aspect foarte seducător, dar îndrăznesc să creeze şi jachete sau mantouri scurte ornate cu acest material preţios.
De bază rămâne, evident, dantela neagră, întotdeauna misterioasă şi atractivă, mai ales când este aplicată pe ţesături albe sau crem. În egală măsură însă, în colecţiile acestei toamne se regăseşte şi dantela albă, care, aplicată peste materiale negre, poate transforma un obiect vestimentar tern într-unul fermecător şi chiar îndrăzneţ.



Vedetele se îmbracă în dantelă

Colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă 2008-2009 ale marilor creatori de modă confirmă faptul că dantela este la mare preţ anul acesta. Designeri precum Stella McCartney, Alexander McQueen, Chanel sau Chloé s-au supus cu dragă inimă acestei tendinţe şi au încorporat dantela în toate creaţiile lor. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că mai toate vedetele s-au afişat deja în veşminte de dantelă, oferind un fel de avanpremieră pentru viitorul sezon. Charlize Theron, Paris Hilton, Eva Longoria, Mischa Barton şi Sarah Jessica Parker au adoptat toate dantela, fiind convinse că dacă vor apărea în ea pe covorul roşu vor atrage toate privirile.



La mare preţ şi în colecţiile caselor de modă

Miuccia Prada, designerul din spatele celebrei case de modă cu acelaşi nume, nu a preferat în trecut dantela. Cu toate acestea, preţioasa ţesătură a încântat-o atât de mult acum încât a creat o colecţie. Creatoarea de modă spune că dantela este cea mai importantă ţesătură din viaţa unei femei, care o însoţeşte în cele mai importante momente, îmbrăcând-o la naştere, la căsătorie, după moarte şi în multe alte ocazii petrecute între aceste evenimente. În cadrul unei colecţii tipice Prada, dantela nu este pusă în evidenţă ca un material preţios, ci mai degrabă ca unul foarte elegant şi sugestiv.

Aceeaşi tendinţă este menţinută de Giorgio Armani, printr-o colecţie în care designerul a ales dantela Chantilly de un albastru electric drept o completare inspirată a rochiilor de inspiraţie ţigănească şi colorate într-un roz inocent. În schimb, La Perla a inventat o colecţie ce conţine piese vestimentare cu detalii dantelate care lasă foarte puţin de lucru imaginaţiei. Derek Lam şi Erin Fetherston au adus şi ei un omagiu dantelei, îmbrăcându-şi modelele în rochii, bluze şi măşti din dantelă neagră.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dantela, elegantă şi provocatoare.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dantela, elegantă şi provocatoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei