Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele

Posterele de promovare a filmului de acţiune "Wanted", cu Angelina Jolie, au fost criticate de autorităţile de monitorizare a standardelor din publicitate din Marea Britanie pe motiv că prezintă armele într-o manieră mult prea atrăgătoare, informează BBC News Online.

The Advertising Standards Authority (ASA) s-a sesizat în legătură cu posterele de promovare a filmului "Wanted", care o are în distribuţie pe Angelina Jolie, în rolul unui asasin plătit, fiind de părere că imaginile nu sunt potrivite expunerii în faţa copiilor. ASA susţine că alăturarea imaginii unei prezenţe seducătoare şi a unor arme ar putea "sexualiza violenţa", făcând-o să pară atractivă pentru cei mici.

ASA a primit 17 plângeri în legătură cu afişele, şapte dintre ele fiind legate de faptul că pot afecta percepţia pe care copiii o au despre arme. Unul dintre postere o prezintă pe Angelina Jolie cu o armă în mână, alături de partenerul ei din film, britanicul James McAvoy, care ţine în mâini pistoale îndreptate către privitori. În al doilea poster care a suscitat nemulţumirea ASA actriţa apare ţinând în mână o armă. Pe acelaşi poster apare textul "În urmă cu şase săptămâni eram ca tine... apoi am întâlnit-o pe ea... şi lumea mea s-a schimbat definitiv".

În urma reclamaţiilor, cele două postere au fost retrase.

Reprezentanţii companiei Universal Pictures, care a produs filmul, au declarat că actorii erau prezentaţi în ipostaze stilizate şi au precizat că studiourile nu au fost atenţionate în legătură cu nemulţumirile suscitate de materialele de promovare a filmului. Potrivit Universal, scenariul filmului are la bază o carte de benzi desenate, acest lucru fiind reflectat şi în modul în care au fost realizate afişele.

Filmul "Wanted", ce relatează povestea tânărului Wesley (James McAvoy), care se luptă să salveze memoria tatălui său, dar sfârşeşte lucrând alături de un asasin plătit (Angelina Jolie), a fost lansat în cinematografele din România pe 27 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afişele unui film cu Angelina Jolie, criticate pentru că "sexualizează" armele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei