Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câinii şi opţiunile lor ecologice

"Cum se obţine aşternutul igienic biodegradabil? Unde se găseşte şampon uscat cu lavandă naturală?". La "Clubul metropolitan al câinilor", situat într-un cartier şic din Manhattan, întrebările de acest gen curg în timpul unei conferinţe consacrate temei "Animalul domestic şi ecologia".

În Statele Unite, cel mai bun prieten al omului este rege, i se rezervă parade de modă, tratamente psihologice şi chiar moşteniri, iar câinele nu se poate sustrage trendului recent de economisire a energiei şi de salvare a planetei. Asta chiar dacă aceste cheltuieli "ecologice" nu reprezintă decât 2,3% dintr-o cifră de afaceri anuală de peste 40 de miliarde de dolari. 

 

 

Eco-dog.

"Acesta este un salon literar pentru câini", spune cu convingere preşedinta Clubului, Charlotte Reed, "expertă în animale domestice", care a invitat la serată autorii "Eco-dog", o carte de sfaturi care a fost lansată pe piaţă în urmă cu trei luni şi care este deja în curs de reeditare. 

Desene, fotografii şi reţete, cartea oferă detalii despre fabricarea jucăriilor non-toxice cu ajutorul şosetelor "din bumbac negăurite care păstrează mirosul stăpânului", despre modul în care poate fi reciclată o veche pereche de jeanşi prin transformarea în pernă pentru coşul animalului, despre evitarea otrăvirii animalului cu tot soiul de produse menajere toxice. 

"Soţul meu este maestru bucătar şi găteşte mai bine pentru animalele noastre decât pentru noi", a spus Charlotte Reed, care are trei câini din rasa cocker spaniol, trei pisici himalayene şi doi peruşi.

"Evident că le prepară multe legume, însă câinii noştri apreciază şi biscuiţii cu ovăz sau roşcove şi, mai ales, parmezan", adaugă aceasta. 

"Fiţi atenţi la alimentele industriale pentru câini, chiar dacă mulţi producători utilizează în prezent elemente macrobiotice, nimic nu se compară cu hrana naturală preparată în bucătăria voastră”, a subliniat experta, care a renunţat la apa îmbuteliată şi a plasat un filtru sub robinet. "Câinii adoră apa asta", a spus aceasta. 

 

Site-uri ecologice pentru animale.

Pe internet, site-urile ecologice pentru animale domestice abundă. "Piaţa este în plină expansiune", au spus Jim Deskevich şi Corbett Marshall, autorii cărţii, care locuiesc la ţară, la două ore de New York, şi confecţionează accesorii şi haine naturale pentru câini. 

"Nimic nu vine din China, utilizăm doar bumbac natural", a spus Jim Deskevich.

După succesul cărţii, cei doi oameni se pregătesc să lanseze, în toamnă, un site de internet, "un gen de forum pentru schimb de reţete şi experienţe", au spus aceştia.

Potrivit ultimelor statistici ale APPMA, Asociaţia fabricanţilor de produse pentru animale domestice, 63% dintre locuinţele americane - 71 de milioane - deţin un animal. 

Americanii au 88 de milioane de pisici, 74 de milioane de câini, 142 de milioane de peşti xipho roşii şi 13 milioane de reptile. 

Cheltuielile se ridicau în 2007 la 41,2 miliarde de dolari, faţă de 28,5 milioane în 2001. Din această sumă 16 miliarde se duc pe mâncare, 10 miliarde - pe îngrijiri medicale, 10 miliarde - pe medicamente şi 3,9 miliarde - pe accesorii. 

Potrivit asociaţiei, cheltuielile vor creşte cu peste 2 miliarde de dolari în 2008, pentru a ajunge la 43,4 miliarde de dolari, din care numai un miliard va fi cheltuit pe produse naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii şi opţiunile lor ecologice.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Câinii şi opţiunile lor ecologice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dap, si la noi la fel trimis de
(23 iun 2008, 13:54:22
La noi tot asa sunt tratati cainii....exact asa...
1.1  RE: Dap, si la noi la fel trimis de
(23 iun 2008, 14:34:37
unde in Manhattan?

Bah.. ce ziaristi prosti!no talking
2.   Dap si noi suntem la fel trimis de
(23 iun 2008, 17:44:19
la noi mai sunt si caini mari si frumosi
3.   Dap si noi suntem la fel trimis de
(23 iun 2008, 17:50:09
noi iubim mult caini voi ii iubiti daca da dati pe id meu ana_cool_ana_maria si dar va mai spun cv nu mai intrati prea mult dar daca ma sacaie cineva ii dau ignor. O.K va pup dulkic daca va place voua caini sa va iubesc???????????????????????? Foarte bine si drum bun in viata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei