Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să distrugi un calculator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de zi calculatoare, devenite un instrument de lucru indispensabil pentru mulţi dintre noi, îşi găsesc sfârşitul în mod inedit, spre surprinderea operatorilor, specializaţi în recuperarea datelor din computer.

Ce coşmar ar fi mai teribil decât să ne pomenim din senin că am pierdut toate fişierele memorate pe calculatorul de la serviciu sau pe cel de acasă?

Atunci când calculatorul cedează subit, reacţiile utilizatorilor sunt dintre cele mai şocante. De exemplu, 20 la sută dintre respondenţi afirmă că au un fel de criză de panică, rămânând şocaţi în faţa monitorului, în timp ce 17 la sută începe să urle fraze fără sens. Cei mai mulţi dintre respondenţi însă declară că acceptă cu resemnare faptul că nu mai au acces la informaţiile de pe hardul calculatorului. Există însă şi câteva persoane, mai precis şapte la sută, care încep să îşi ia calculatorul la şuturi.

Aceste reacţii insolite în faţa calculatorului defect sunt rezultatul unui studiu intitulat sugestiv „Siguranţa datelor”, care a fost realizat de compania Kroll Ontrack din Minnesota, specializată în recuperarea de date de pe harddiskuri defecte.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 1500 de respondenţi din Italia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Elveţia, Spania şi Portugalia.

 

Incredibil dar adevărat.

Anual, angajaţii de la Kroll Ontrack primesc mii de harddiskuri şi suporturi digitale de date care au trecut prin cele mai incredibile aventuri.

Deşi funcţionarea defectuoasă a computerului şi atacurile viruşilor rămân în continuare cele mai frecvente cauze ce stau la baza pierderii de date, nu trebuie trecute cu vederea nici numeroasele cazuri în care de vină este comportamentul uman.

În fiecare zi, angajaţilor de la Kroll Ontrack le ajung la urechi cele mai nebuneşti explicaţii, care, oricât ar fi de incredibile, chiar sunt reale. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre clienţi au pretenţia să îşi recupereze în întregime datele pierdute, chiar din computere practic distruse.

În cele mai multe cazuri, specialiştii reuşesc cu chiu cu vai să recupereze fişierele, chiar dacă unele numai parţial.

Cu computerul în frigider.

De exemplu, la laborator s-a prezent un bărbat care le-a înmânat angajaţilor propriul harddisk într-o pungă udă din plastic. Din câte se pare, „specialistul în computere” citise pe internet că cea mai bună metodă pentru a repara un hard este de a-l ţine la frigider. Şi pentru că „gura internetului adevăr grăieşte”, bărbatul a urmat sfatul, iar rezultatele nu sunt prea greu de imaginat.

Un caz la fel de şocant este şi cel al unei femei, care urcând în grabă în maşină, şi-a uitat laptopul pe plafonul autoturismului. Cum era şi normal, după ce maşina a pornit la drum, laptopul a alunecat. Potrivit declaraţiilor femeii, ea a dat înapoi şi la un moment dat „a auzit cum ceva se sparge sub roată”.

 

Back-up-ul , o soluţie mereu la îndemână.

Lista continuă cu aventurile angajatului de la o clinică. După ce şi-a petrecut mai multe zile scriind 1.200 de facturi, acesta s-a pomenit că toată munca sa a dispărut în câteva secunde din cauza unui fulger care a lovit cabina electrică. Toate fişierele au dispărut, inclusiv cele cu facturile tocmai terminate. Din păcate, bărbatul nu făcuse nici un back-up.

În timpul lucrărilor de construcţie la o fabrică, o bară de oţel s-a prăbuşit pe computerul portabil în care se aflau toate proiectele clădirii. Comentarii ar fi de prisos.

Tragi-comic este şi cazul unui bărbat care s-a enervat atât de tare pe laptopul său, încât a aruncat computerul în WC şi a şi tras apa de câteva ori, pentru a-şi „desăvârşi opera”. Ulterior, bărbatul a regretat, a scos laptopul din closet şi l-a trimis la Kroll Ontrack.

O explicaţie cel puţin ciudată le-a oferit angajaţilor de la laborator şi un bărbat care a afirmat că laptopul său a fost călcat de roţile unui aeroplan. Deşi nu au înţeles prea bine cum s-a putut întâmpla aşa ceva, specialiştii de la laborator s-au văzut nevoiţi să nu comenteze şi să se pună pe treabă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să distrugi un calculator.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cum să distrugi un calculator4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Folositi BitLocker trimis de
( 9 iun 2008, 23:27:10
Daca utilizati Windows Vista folositi BitLocker fara sa va faceti probleme de a pierde datele!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei