Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Milioane de adolescenţi au probleme mintale pentru că se dezvoltă prea repede

Peste un milion de copii din Marea Britanie suferă de probleme mintale din cauză că sunt forţaţi să crească prea repede, potrivit unui raport emis de The Children's Society, preluat de thisislondon.co.uk.

Consumul exagerat de alcool, accesul din ce în ce mai mare la droguri, destrămarea familiilor şi presiunea de a fi la modă contribuie la creşterea numărului de copii cu probleme mintale, precum depresia, anxietatea, anorexia sau delincvenţa juvenilă.

Raportul cere să se ia măsuri pentru prevenirea problemelor de sănătate mintală care pot afecta viitorul tinerilor. De asemenea, autorii acestui raport cer părinţilor să se ocupe mai mult de copii pentru ca aceştia să stea departe de comportamentele anti-sociale, infracţiuni şi şomaj.

 

Sfaturi pentru părinţi.

Părinţii ar trebui să încurajeze mai frecvent copiii în loc să-i critice în mod repetat, stabilind însă limite clare, spun specialiştii.

Al cincilea dintr-o serie de şase rapoarte tematice, studiul s-a concentrat asupra sănătăţii copiilor, examinând comportamentul şi aprecierea de sine.

Coordonatorul studiului este profesorul Stephen Scott, specialist în comportament şi sănătatea copiilor la Institutul de psihiatrie din cadrul King's College din Londra.

Raportul s-a bazat pe datele colectate anul trecut de institut, care arată că numărul copiilor cu probleme emoţionale sau de comportament s-a dublat în perioada 1974 - 1999.

 

Atenţie la internet.

Printre probleme se numără şi site-urile de socializare, de tipul Bebo şi MySpace, care contribuie la creşterea presiunilor asupra copiilor de a fi, de exemplu, "cool" sau slab. Specialiştii mai spun că acţiunile de intimidare la care sunt supuşi unii copii se pot realiza foarte uşor în prezent, de la distanţă, datorită internetului.

Michele Elliott, de la asociaţia caritabilă Kidscape, spune că raportul indică faptul că părinţii sunt "responsabili pentru majoritatea" problemelor de care suferă copiii. "Copiii cresc mai repede şi noi ne aşteptăm ca ei să crească mai repede", a spus aceasta.

 

Avertizare.

"Dacă nu facem ceva acum, mobilitatea lor socială va avea un impact semnificativ asupra vieţii lor ulterioare, iar copiii de acum vor prezenta mai multe probabilităţi de a transmite factorii de risc propriilor lor urmaşi", potrivit cercetătorilor.

Acelaşi raport se mai concentrează asupra obezităţii infantile şi a stilului de viaţă sedentar care condamnă mii de copii la boli grave.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milioane de adolescenţi au probleme mintale pentru că se dezvoltă prea repede.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Milioane de adolescenţi au probleme mintale pentru că se dezvoltă prea repede0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei