Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meniu grecesc pentru Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Având în vedere că tradiţia religioasă grecească de Paşte nu este foarte diferită de cea din ţara noastră, nu va fi dificil să faceţi o trecere către bucate gustoase şi alese.

Aglaia Kremezi este o specialistă în gastronomia elenă şi autoarea cărţii intitulate „Bucătăria grecească şi a insulelor greceşti”, care vă propune o variantă de meniu pentru masa de Paşte.

„În Grecia, această sărbătoare este cea mai importantă de peste an, mai importantă chiar decât Crăciunul”, a spus Kremezi, explicând preocuparea poporului elen pentru mâncarea pregătită cu această ocazie.

 

Prânzul de Paşte, în aer liber.

În Grecia, la fel ca şi la noi, oamenii merg la Slujba de Înviere, iar când se întorc mănâncă „magiritsa”, o ciorbă tradiţională, făcută din măruntaie de miel. În dimineaţa de Paşte, bărbaţii se trezesc mai devreme şi fac focul pentru că, potrivit tradiţiei, urmează prepararea mielului pe grătar. Toţi membrii familiei se adună în jurul focului, iar în aşteptarea cărnii fragede de miel, ciocnesc ouă şi mănâncă tot felul de aperitive, pe care le stropesc din plin cu vin şi ouzo. Când mielul este gata, toţi invitaţii se aşează la masă şi iau prânzul în aer liber, chiar lângă foc.

 

Ciorba tradiţională.

Ciorba tradiţională grecească este făcută din capul şi măruntaiele mielului. Aceasta este dreasă cu un amestec de ou şi lămâie, care se toarnă în farfurie chiar înainte de a fi servită.

Secretul este ca ouăle să fie amestecate înainte cu supa fierbinte, pentru a nu se strânge. Astfel, adăugaţi două căni de ciorbă la amestecul de ouă şi lămâie, amestecând continuu, apoi vărsaţi compoziţia în supă.

Aglaia Kremezi spune că tradiţionala supă poate fi preparată şi cu carne şi măruntaie de pui, dacă vă număraţi printre cei cărora nu le place mielul.

Ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti o supă grecească de Paşte sunt următoarele: capul, gâtul, câteva intestine şi ficatul mielului, două cepe mari, sare de mare, o jumătate de cană de ulei de măsline, ceapă verde mărunţită, un ardei iute tăiat mărunt şi pătrunjel, plus două ouă şi zeama de la două lămâi.

 

Bucate alese şi vinuri potrivite.

În afară de această supă, Aglaia Kremezi vă propune ca de Paşte să mâncaţi legume proaspete şi verdeţuri cât mai variate, acestea fiind ideale pentru combinaţii cu preparate din carne de miel.

Desertul recomandat de Kremezi este plăcinta cu brânză, apreciată foarte mult şi în Grecia, la fel ca şi la noi.
Şi pentru că o masă gustoasă nu este completă fără o băutură bună, Aglaia Kremezi sugerează că pentru carnea de miel, cea mai potrivită alegere este vinul roşu, făcut din strugurii agiorgitiko, din Peloponez. Altă opţiune ar fi vinurile originare din Macedonia, făcute din soiul de struguri xinomavro, ce se cultivă în această ţară.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniu grecesc pentru Paşte.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Meniu grecesc pentru Paşte4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma trimis de
(27 apr 2008, 02:54:33
voi sunteti cu capu??? ne dau noua meniuri altii??? ba prostanilor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei