Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucătăria japoneză vrea să-şi păstreze rafinamentul şi tradiţia

Gastronomia japoneză poate să se exporte inspirându-se din modelul de succes al implementării sportului nipon judo în străinătate, care a combinat respectul tradiţiilor cu supleţea codurilor, au anunţat promotorii bucătăriei din arhipelag. 

Noua Organizaţie a restaurantelor japoneze din străinătate (ORJ), supranumită impropriu, potrivit liderilor săi, "poliţia sushi-urilor" în presa occidentală, şi-a prezentat priorităţile: „promovarea unei bucătării japoneze rafinate, bună pentru sănătate”, a declarat preşedintele ORJ, Yuzaburo Mogi.

Potrivit lui Mogi, cel mai bun mod de a dezvolta gastronomia japoneză este să urmeze exemplul dat de judo, o artă marţială japoneză care „s-a exportat, dar şi-a păstrat autenticitatea”. 

„Judo a ştiut să facă anumite concesii”, de exemplu, să autorizeze kimono-urile colorate sau să introducă categoriile de greutate, două reguli care nu există în versiunea originală a acestui sport japonez, a explicat acesta. Însă sportul şi-a păstrat autenticitatea menţinând „calendarul ancestral” al competiţiilor, a subliniat Mogi. 

După acest model, bucătarii japonezi trebuie să dea dovadă de „deschidere a spiritului”, de exemplu, să accepte recunoaşterea unor produse ca „parte integrantă” a gastronomiei nipone. 

Mogi a dat ca exemplu „ruladele californiene”, rulade de orez umplute cu legume şi vândute la preţ de nimic în restaurantele japoneze din străinătate, sau „instant ramen”, tăiţeii instant. 

ORJ va face campanie pentru „asigurarea securităţii şi igienei bucătăriei japoneze” în restaurante, pentru a evita producerea unor intoxicaţii alimentare de tipul celor semnalate în străinătate. În acest sens, ORJ a deschis filiale la Bangkok, Shanghai, Taipei, Amsterdam, Londra şi Los Angeles.

Susţinut de ministerul japonez al Agriculturii, ORJ va da etichete restaurantelor japoneze de prestigiu. 

Japonia estimează că numărul „restaurantelor japoneze” din lume atinge cifra de 25.000. Numărul acestora ar urma să se dubleze în doar câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătăria japoneză vrea să-şi păstreze rafinamentul şi tradiţia.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucătăria japoneză vrea să-şi păstreze rafinamentul şi tradiţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte