Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emoţiile, descifrate cu un algoritm al expresiilor faciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă uneori vă simţiţi neputincios când vine vorba să ghiciţi emoţiile partenerului dumneavoastră, problema e pe cale să fie rezolvată. A fost dezvoltat un algoritm al expresiilor faciale capabil să proceseze o secvenţă de imagini ce reprezintă mişcări ale feţei şi să sorteze aceste gesturi pe categorii.

Programul poate identifica expresiile faciale ale unei persoane aşezate în faţa unui monitor, catalogând-le în funcţie de şase prototipuri de expresii - mânie, dezgust, teamă, fericire, tristeţe şi surpriză, dar poate fi aplicat la fel de bine şi unor secvenţe video filmate în situaţii reale.

Sistemul analizează chipul unei persoane aşezate în faţa unei camere de luat vederi conectate la computer cu ajutorul mai multor senzori, fiecare ataşat unei părţi a feţei utilizatorului sau concentrându-se pe o anumită parte a chipului. Aceşti senzori monitorizează mişcările şi stabilesc expresiile faciale. Sistemul are o rată a acurateţei de 89 la sută.

Potrivit specialiştilor în comunicare, folosirea acestui software poate avea un efect benefic asupra îmbunătăţirii relaţiilor cu clienţii comerţului electronic. Sistemul poate ajuta la identificarea gesturilor potenţialilor cumpărători, poate determina dacă aceştia au sau nu intenţia de a achiziţiona un obiect anume sau poate ghici cât de mulţumiţi sunt clienţii de un anumit produs ori serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoţiile, descifrate cu un algoritm al expresiilor faciale.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emoţiile, descifrate cu un algoritm al expresiilor faciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte