Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum facem faţă schimbării de anotimp

Trecerea de la un anotimp la altul este considerată o perioadă delicată, în care organismul nostru are dificultăţi în a-şi menţine echilibrul.

Potrivit medicilor, prima problemă de care ne lovim odată cu venirea primăverii sunt alergiile şi aşa-zisa astenie, care se manifestă prin oboseală cronică, stres accentuat şi iritabilitate. Specialiştii recomandă să nu fie neglijate aceste mici simptome, pentru a se evita repercusiunile majore pe care le pot avea asupra stării fizice şi psihice, pe termen lung.

Atenţie mare!
Schimbarea anotimpului este un moment în care trebuie să acordăm mai multă atenţie propriei persoane, acesta fiind, de asemenea, şi cel mai bun moment pentru a acorda o atenţie deosebită alimentaţiei.
Apropierea primăverii aduce o stare de oboseală generală însoţită de slăbiciune fizică, deşi organismul este sănătos. Printre simptomele cel mai des întâlnite ale asteniei de primăvară se numără oboseala cronică, regăsită în aproximativ 67 la sută din cazuri. 56 la sută dintre persoane se plâng de creşterea stării de iritabilitate şi de variaţii ale stării de spirit, declarându-se extrem de sensibile la orice stimul extern. În 46 la sută din cazuri, astenia de primăvară se manifestă prin dificultăţi majore de respiraţie, în special la persoanele care sunt alergice la polen, iar 39 la sută dintre persoane au probleme legate de apetit şi de digestie.


Organismul vă dă semnale.
Pentru a combate aceste stări neplăcute, regula numărul unu este să fiţi atenţi la toate semnalele de alarmă pe care vi le dă corpul dumneavoastră. Oferiţi-vă în această perioadă mici plăceri, aveţi grijă de dumneavoastră sau rezervaţi mai mult timp pentru pasiunile pe care le aveţi, pentru a combate astfel stresul şi starea de nervozitate.

Iată câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste schimbarea de anotimp:

- Acordaţi-vă cât mai mult timp pentru plăcerile personale. Mergeţi la un salon de frumuseţe, la un salon de masaj sau, pur şi simplu, faceţi-vă timp pentru o activitate ce vă binedispune: pictaţi, citiţi, priviţi filme.

- Practicaţi sport, zilnic, cel puţin 30 de minute. Mişcarea este esenţială pentru eliminarea toxinelor acumulate în anotimpul rece. Nu forţaţi însă organismul, chiar dacă vă nelinişteşte ideea că mai aveţi doar câteva luni până la sezonul estival, când va trebui să treceţi proba costumului de baie. Nu exageraţi cu activitatea fizică, în cazul în care toată iarna aţi stat departe de sala de fitness. Reînceperea exerciţiilor pentru tonifierea muşchilor trebuie făcută treptat şi, în nici un caz, nu trebuie să vă epuizeze.

- Fiţi atente la semnalele pe care vi le transmite propriul corp. Acum este mai important decât în orice altă perioadă din an să „ascultaţi” şi să urmaţi exigenţele trupului dumneavoastră.

- Nu trebuie să subestimaţi nevoia de somn şi de repaus. Creşterea numărului de ore de lumină odată cu venirea primăverii nu înseamnă că activitatea dumneavoastră zilnică trebuie să se prelungească.

- Alternaţi munca, momentele de pauză şi cele de relaxare. Organizarea zilei trebuie să cuprindă în mod obligatoriu timpul necesar pentru cele trei mese şi pentru odihnă. Efectuaţi dimineaţa activităţile care necesită un grad ridicat de concentrare, iar după aproximativ două ore de lucru, acordaţi-vă o pauză de aproximativ 30 de minute.

- Nu recurgeţi la diete drastice şi, în nici un caz, nu săriţi peste mese. Însă nu trebuie nici să faceţi exces de mâncare. Nu mâncaţi mai mult decât aveţi nevoie şi, sub nici o formă, nu continuaţi masa dacă simţiţi că v-aţi săturat. Sunt indicate mesele uşoare şi frecvente, bogate în proteine şi vitamine. Mâncaţi cât mai multe fructe şi legume.

- Atenţie mare la alegerea hainelor, în cazul creşterilor bruşte ale temperaturii. Faptul că aţi văzut apărând primele raze de soare nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la geci sau pardesie. Schimbarea anotimpului este momentul cu cel mai mare risc de contractare a unei răceli.

- Hidrataţi-vă corpul consumând cel puţin doi litri de apă pe zi. O hidratare corespunzătoare ajută organismul să elimine toxinele şi, în plus, vă ajută să faceţi faţă variaţiilor de temperatură.

- Mişcarea face foarte bine corpului, deci este recomandabil să vă plimbaţi cel puţin 30 de minute, astfel încât organismul să se adapteze mai uşor la schimbarea de anotimp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum facem faţă schimbării de anotimp.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum facem faţă schimbării de anotimp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte