Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Râsul, cheia succesului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de cercetători americani a efectuat un studiu care a demonstrat că râsul şi umorul au efecte benefice în orice aspect al vieţii. Rezultatele studiului au arătat că umorul ajută doctorii să facă faţă încercărilor prin care sunt nevoiţi să treacă din cauza meseriei pe care o au.

În acelaşi studiu, oamenii de ştiinţă au încercat să descopere şi felul în care umorul afectează persoanele în vârstă şi în ce măsură simţul umorului poate eficientiza comunicarea la locul de muncă sau la şcoală. Într-o primă fază, coordonatorul studiului a întrebat mai mulţi medici cum reuşesc să facă faţă „provocării” de a îngriji persoane aflate în faze terminale ale bolii şi cum de au tăria să se întoarcă mereu la serviciu după toate cazurile grave pe care le văd.

Toţi doctorii au răspuns că umorul îi ajută să treacă peste aceste aspecte.

Mai mult, în cadrul următoarei etape a studiului, s-a descoperit că umorul aduce beneficii şi în alte domenii. De exemplu, dacă angajaţii îşi privesc şeful ca pe o persoană cu simţul umorului, ei îl vor considera şi eficient. De asemenea, angajaţii spun că simt o mai mare satisfacţie la locul de muncă atunci când lucrează cu cineva cu simţul umorului sau când umorul este folosit „corect” în situaţii adecvate şi, în plus, îi ajută să depăşească situaţiile de stres.

În cea de-a treia etapă a studiului, s-a constatat că adulţii care râd şi glumesc mai mult fac faţă mai bine trecerii timpului şi depăşesc mai uşor crizele ce apar la diverse vârste, iar elevii şi studenţii învaţă mai multe de la profesorii care împletesc educaţia şi umorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Râsul, cheia succesului.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Râsul, cheia succesului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte