Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emailul - un drog cu leac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În opinia specialiştilor, oamenii învaţă să gestioneze emailul şi numeroasele instrumente ale tehnologiei, apărându-se de invazia multitaskingului cu toate armele posibile.

În ciuda tendinţei mai sus menţionate, dependenţii de poşta electronică încă există şi prezintă caracteristici precise şi înspăimântătoare, nu foarte diferite de alte tipuri de drogaţi.

De altfel, personalităţile care tind să instaureze raporturi de dependenţă psihologică şi emotive au trăsături comune şi mai întotdeauna dependenţa este rodul unui sentiment de gol şi a unei necesităţi de afecţiune şi atenţie. În primul rând, dependenţa psihologică de poşta virtuală denotă o nesiguranţă personală accentuată, prin intermediul căreia "drogatul" se poate simţi extrem de satisfăcut atunci când căsuţa de mail este plină de mesaje, care îi confirmă într-un fel sau altul propria valoare socială.

În plus, un rol crucial îl are slaba conştientizare a timpului petrecut citind mailul şi plictiseala care îi determină pe oameni să îşi petreacă mai mult timp decât necesar în faţa emailului. Există în plus şi confortul şi siguranţa conferite de obiceiurile cotidiene, controlarea mailului devenind o activitate ce nu lipseşte din viaţa de zi cu zi a multora dintre noi.

Sfaturi utile

La fel ca pentru orice formă de dependenţă, şi în acest caz este valabilă recomandarea standard de a începe să luaţi act de propriul "viciu", pentru că, după cum bine se ştie, o problemă recunoscută este pe jumătate rezolvată.

În plus, specialiştii recomandă să acordaţi o perioadă prestabilită de lecturare a mailurilor în fiecare zi, să aveţi o zi pe săptămână în care se staţi departe de mail, să răspundeţi repede la mesajele urgente şi să ţineţi un fel de jurnal cu propria activitate de corespondenţă virtuală, încât să puteţi face diferenţa între obişnuinţă şi anomalii. În plus, există opţiuni tehnologice rapide, precum GmailThis, care permit o lecturare rapidă a poştei virtuale, fără a fi nevoie să accesaţi site-ul principal. În fine, există şi aşa numitul outsourcing al poştei electronice, care permite delegarea altor persoane pentru citirea mesajelor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emailul - un drog cu leac.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emailul - un drog cu leac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte