Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proaspătul însurăţel vine azi la Bucureşti

Administraţia prezidenţială a anunţat, sâmbătă, vizita oficială pe care preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, o va face astăzi, la Bucureşti.

Conform sursei citate, programul vizitei include convorbiri oficiale la nivel înalt, urmate de o conferinţă de presă comună a celor doi şefi de stat. În cadrul convorbirilor, va fi analizat stadiul cooperării bilaterale, sub aspect politic, economic şi cultural şi vor fi examinate poziţiile promovate de cele două state faţă de chestiuni de interes comun în plan european şi internaţional.

Cu prilejul vizitei, şefii celor două state vor semna un document de punere în aplicare a parteneriatului strategic dintre România şi Franţa. Parteneriatul strategic este stabilit pe o perioadă de 5 ani, urmând ca valabilitatea sa să fie extinsă cu perioade succesive de 5 ani, precizează Preşedinţia română.

 

Frica de corupţia din România.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy nu va semna nici un acord comercial cu România în cadrul vizitei sale la Bucureşti, având în vedere acuzaţiile aduse României în trecut, din cauza corupţiei, a anunţat o sursă din cadrul preşedinţiei franceze, citată de AFP.

În timp ce Sarkozy şi-a făcut un obicei din a anunţa contracte importante cu ocazia recentelor sale vizite oficiale în străinătate, nici un acord comercial nu va fi semnat în România. "Numeroase critici au fost adresate în trecut României din cauza nivelului său de corupţie, ar fi mai bine pentru noi să disociem această vizită, dominată de semnarea unui parteneriat strategic, de orice acord comercial", a declarat o sursă din cadrul preşedinţiei franceze.

Sarkozy va avea la Bucureşti două întrevederi - cu preşedintele Traian Băsescu, apoi în cursul după-amiezii, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Franţei va susţine apoi un discurs în faţa membrilor celor două camere ale Parlamentului român.

Acest discurs va fi urmat de dezbateri şi de votul privind ratificarea, în Parlamentul român, a Tratatului european de la Lisabona, modalitate de a "marca importanţa evenimentului şi de a mulţumi Franţei pentru susţinerea acordată intrării României şi UE", la 1 ianuarie 2007, a declarat pentru AFP Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proaspătul însurăţel vine azi la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proaspătul însurăţel vine azi la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte