Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2015 - Anul XX, nr. 201 (6013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Cu ce fel de preşedinte ne-am ales?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am aflat din presă o ştire care m-a lăsat mască; prima doamnă, în viziunea lui Klaus Iohannis, a ordonat să se taie 42 de arbori de la vila de protocol din Neptun. Cică familia prezidenţială suferea din cauza ţânţarilor şi a decis tăierea copacilor. E ca în filmele cu tâmpiţi, credeţi-mă! Din cauza unui păduche, arunci cojocul? De unde şi până unde doamna Iohannis dă ordin să se taie arborii? Aceste vile de protocol (vreo şase la număr), nu sunt proprietatea lui Iohannis, ci sunt în proprietatea statului. Domnule preşedinte, v-a dat dreptul cineva să măcelăriţi copacii? Nu mă aştept la un răspuns din partea preşedintelui Klaus Iohannis, dar, şi aşa, mai am nişte întrebări de pus.

Spectacolul politic în România se realizează din frânturi de declaraţii, din săgeţi rătăcite trase de diverşi politicieni de pe Facebook. Nimic nu are consistenţă. Totul este o telenovelă de cele mai multe ori de prost gust. Pe de altă parte, lucrurile serioase nu sunt luate în seama. Să luăm, de pildă, vizitele externe ale preşedintelui Klaus Iohannis. De la preluarea mandatului s-a întâlnit, se pare, cu cel puţin 12 omologi din Uniunea Europeană. S-a dat mai multă importanţă ţinutelor soţiei preşedintelui, fustelor ei scurte, decât “contractelor” încheiate. Preşedintele însuşi, cu stilul său, nu a reuşit să arate publicului ce a realizat cu vizitele sale. Cât timp a stat în străinătate, 34 de zile din cele nouă luni de mandat, Iohannis l-a depăşit până şi pe Ceauşescu.

Aşa încât, pe cine mai interesează Codul Fiscal? Preşedintele Iohannis ba apare, ba dispare. Când nu este în concediu e în vacanţă. Şi invers. Absentul preşedinte Iohannis a vorbit despre profesia socrului său, cel mai mare blănar din Sibiu. De tatăl său n-a zis nimic, chit că avea o funcţie importantă în sistemul dinainte de 1989. Şef al ochilor albaştri din judeţul Sibiu sau cam aşa ceva. Pare-se că ăsta-i motivul plecării urgente în Germania, de unde-i mai trimite câte-o pungă de biscuiţi, o pungă de cafea şi ciocolăţele fiului său, căruia nu-i ajunge că fentează fiscul şi închiriază cam ilegal cele şase case din Sibiu. Başca primeşte 5.000 de euroi ca preşedinte al României, printr-o simplă ordonanţă de urgenţă cu care Victor Ponta n-a fost de acord. Dar aşa au vrut muşchii lui “interes naţional”, cum i se mai spune lui Gabriel Oprea, generalul izmenar.

La o luna de la înscăunare, în ianuarie, neamţul avea la capitolul “încredere” 71%. În februarie – 75%, pentru ca în aprilie zeificarea de pe reţelele de socializare şi din propagandă iohannistă să-i ridice procentele la 76, conform ultimului sondaj Avangarde.

Luat de PNL şi de Crin Antonescu de la Primăria Sibiului şi pus moţ în fruntea liberalilor drept candidat al lor la preşedinţie, fostul edil de pe malurile Cibinului ne apărea ca o icoană de închinat, straşnic gospodar urban, scump la vorbă, dar mare la faptă, străin de lichelismul şi coteriile politice dâmboviţene. Poza asta a fost pusă în fereastra de la Cotroceni, cu care i-a păcălit pe români vreo şase-şapte luni. Apoi, fanilor li s-a luat vălul de pe ochi.

Aşa stând lucrurile, poporul s-a sucit şi, de la adoraţie, a trecut la huiduială. Bine, până acum, Iohannis n-a avut parte de aşa un tratament, pentru că poporul n-a prea avut norocul să-l prindă pe la nişte băi de mulţime. Neamţul s-a plimbat mai mult prin cele străinătăţuri, la braţ cu nelipsita sa consoartă, Carmen, iar prin ţară a stat ascuns pe la Neptun, Predeal, Covasna şi în celelalte vile de protocol.

Mă întreb după nouă luni cu ce preşedinte ne-am ales? Ce servicii a adus Iohannis României? De ce solicită mărirea bugetului alocat instituţiei prezidenţiale? De ce toacă banii publici pentru amenajări faraonice la vilele lui de protocol? De ce nu-şi motivează, punctual, respingerea Codului Fiscal? Oare asta-i persoana pe care o purtau ca pe moaştele Sfântului Anton susţinătorii din PNL?

Ultima poveste urâtă despre neprihănitul Iohannis e cea privitoare la nereguli în declaraţia sa de avere. Cinstit ar fi fost ca domnia sa să iasă public şi să arate, negru pe alb, care este adevărul. Neamţul nu apare la vedere, în locul lui vorbeşte instituţia prezidenţială printr-un comunicat, care zice că preşedintele e curat şi nevinovat. Aşa să fie oare? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce fel de preşedinte ne-am ales?.
 Vizualizări articol: 2363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Cu ce fel de preşedinte ne-am ales?4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re-Victor trimis de
( 1 sep 2015, 13:06:17
Treci si invata sa scrii sau esti si tu neamt mereu in concediu.A respins codul fiscal cu reducere de T.V.A. binenteles...pt.Romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei