Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2010 - Anul XV, nr. 15 (4306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbucurător

Moody's a revizuit prognoza de creştere economică a României de la 1,2% la 2,3%

Recesiunea este aproape de sfârşit, iar economia României va începe din nou să crească în trimestrul al doilea al acestui an şi va înregistra o expansiune de 2,3% a PIB, anticipează analiştii agenţiei de rating Moody's, care au modificat astfel prognoza anterioară de creştere economică, de 1,2%.
Creşterea economică va începe din perioada aprilie-iunie, după şase trimestre consecutive de contracţie a PIB raportat la trimestrul anterior.
"Exporturile s-au stabilizat, iar accesul la lichiditate de pe piaţa locală s-a ameliorat în ultimele câteva luni, ceea ce ar trebui să vină în sprijinul relansării economice pe parcursul acestui an", se arată într-o analiză Moody's.
Totuşi, agenţia de evaluare financiară se aşteaptă la o economie "lentă" pentru următorii câţiva ani, influenţată de încetinirea dinamicii de afaceri pe marile pieţe europene, dar şi de creşterea mai slabă a creditului.
Moody's anticipează restrângerea deficitului bugetar la 6,3% din Produsul Intern Brut (PIB), scăderea deficitului de cont curent la 3,5% din PIB şi reducerea ratei anuale a inflaţiei la 3,5%.
Guvernul şi FMI mizează pe o creştere economică de 1,3% în acest an, iar una dintre condiţiile impuse în acordul de finanţare externă cu instituţiile financiare internaţionale este reducerea deficitului public la 5,9% din PIB. BNR ţinteşte încadrarea inflaţiei în intervalul 2,5 - 4,5% în 2010 şi estimează că rata anuală se va situa la 2,6%.
Moody's este singura mare agenţie internaţională de rating care nu a retrogradat România din categoria emitenţilor cu recomandare de investiţii în cea speculativă, "junk".
Agenţia atribuie României ratingul "Baa3", cu perspectivă "stabilă".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moody's a revizuit prognoza de creştere economică a României de la 1,2% la 2,3%.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moody's a revizuit prognoza de creştere economică a României de la 1,2% la 2,3%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei