Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţul gazelor va scădea în trimestrul al doilea cu 12%, la 68 lei/MWh

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) estimează că preţul gazelor naturale furnizate consumatorilor în regim reglementat, inclusiv populaţiei, va fi în trimestrul al doilea al anului de 68,55 lei/MWh, mai mic cu 11,9% faţă de nivelul de 77,77 lei/MWh în primul trimestru.

"Pentru trimestrul al doilea al anului 2009, ANRE a evaluat suma fixă unitară la valoarea de 68,55 lei/MWh. Prezentul document conţine evaluările ANRE privind estimarea costurilor necesare pentru achiziţia gazelor naturale destinate furnizării în regim reglementat (la preţuri stabilite de Autoritate - n.r.), inclusiv serviciile aferente", se arată într-un document postat pe pagina de Internet a Autorităţii.

Această valoare fixă unitară nu include acciza şi TVA-ul, dar acoperă integral cheltuielile de achiziţie a gazelor de către furnizori şi cele de transport.

Pentru trimestrul al doilea al anului, ANRE a luat în calcul un preţ al gazelor din producţia internă de 45,71 lei/MWh, identic cu cel din trimestrul precedent.

Totodată, în trimestrul al doilea, ANRE anticipează o reducere a ponderii importurilor de gaze în consumul naţional, de la 25% în primul trimestru, la 20%.

Totodată, preţul gazelor importate este estimat să scadă în perioada aprilie-iunie la 370 dolari/1.000 metri cubi, de la 480 dolari/1.000 metri cubi în perioada ianuarie-martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul gazelor va scădea în trimestrul al doilea cu 12%, la 68 lei/MWh.
 Vizualizări articol: 337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul gazelor va scădea în trimestrul al doilea cu 12%, la 68 lei/MWh0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei