Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 200.000 de români vor cumpăra sejururi de Crăciun şi Revelion

Peste 200.000 de români vor petrece în acest an sărbătorile de iarnă prin intermediul agenţiilor de turism, cu 25% mai mulţi decât anul trecut, în condiţiile în care 70% dintre aceştia vor opta pentru sejururi destinaţii interne, potrivit datelor ANAT.

"Numărul românilor care vor alege destinaţii interne va fi de circa 140.000, în creştere cu 10-15% faţă de 2007. Din totalul cifrelor, 25-30% vizează perioada Crăciunului, iar restul Anul Nou. Pe partea de extern, dacă în 2007 estimam un număr de 40.000 de români care achiziţionau pachete pentru vacanţele în străinătate, anul acesta volumul acestora a crescut cu peste 30%, raportul fiind de 1-3 în favoarea României", a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

 

Străinii preferă pensiunile din Maramureş şi Bucovina

În ceea ce priveşte turiştii străini care vor veni în România în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul acestora se menţine şi în acest an inferior celui al românilor care pleacă în străinătate.

"Nici anul acesta de Revelion nu stăm bine la capitolul incoming, cifrele fiind mai mici faţă de cele pe outgoing. În general, turiştii vin din Europa Occidentală, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania, Italia, dar şi SUA şi Japonia, cu toate că în aceste ţări procentajul este mult mai mic. Aceştia aleg în vacanţele lor să se cazeze de obicei la pensiunile rurale", a adăugat Bădulescu.

Majoritatea turiştilor străini care îşi petrec vacanţele de iarnă în România se vor îndrepta şi în acest an spre Maramureş (Borşa) şi Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), dar şi spre Valea Prahovei şi Poiana Braşov.

Aceeaşi situaţie se remarcă şi în cazul clienţilor români, ale căror preferinţe nu s-au modificat faţă de anii anteriori. Cele mai căutate destinaţii rămân Valea Prahovei, Poiana Braşov, Predeal şi zona Bran-Moeciu, iar pe partea de extern, Austria, urmată de zona montană a Bulgariei, destinaţie pentru care cererea a crescut mult faţă de 2007.

De asemenea, un număr important de români se îndreaptă spre staţiuni din Italia, Franţa şi Elveţia, în timp ce o parte dintre ei aleg ţări mai calde, precum Egipt, Grecia, Turcia şi Tunisia. Oraşele europene sunt şi ele la mare căutare, printre acestea înscriindu-se Parisul, Barcelona, Praga, Lisabona sau Viena.

Potrivit datelor agenţiilor de turism, circa 1.000 de turişti români vor petrece în acest an sărbătorile de iarnă în insulele Maldive, Cuba sau Bora Bora.

 

Tarifele pachetelor turistice, mai mari cu 10-20% decât anul trecut

"Agenţiile de turism fac tot posibilul să păstreze preţurile pachetelor turistice de anul trecut, de aceea tarifele nu vor înregistra creşteri majore, ci doar de circa 10-20%, şi asta pe fondul creşterii preţurilor la combustibil", a spus Bădulescu.

El a adăugat că o noutate pentru acest an o reprezintă faptul că agenţiile de turism au început să colaboreze mult mai bine cu proprietarii de pensiuni, care şi-au dat seama că în acest fel îşi pot promova mai bine ofertele.

În acest an, un sejur în pensiunile din reţeaua ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural) costă 250-600 euro de persoană, de Crăciun şi Revelion, în funcţie clasificarea şi servicii.

"Întotdeauna ofertele mai scumpe, cu cazare la patru-cinci margarete, sunt cele mai solicitate", a precizat Maria Stoian, preşedinte de onoare ANTREC.

Reprezentanţii turismului rural sunt de părere că din totalul turiştilor care îşi vor petrece vacanţele pe Valea Prahovei, aproximativ 85% vor fi români, numărul străinilor fiind mai mare în perioada Crăciunului, decât de Anul Nou.

Potrivit directorului agenţiei Eximtur, Radu Morariu, numărul turiştilor care au cumpărat deja pachete în destinaţii din ţară este încă mic deoarece procesul de contractare a locurilor este încă în curs.

"Sub aspectul pregătirii ofertei de iarnă vom insista pe lângă prestatorii interni de servicii hoteliere şi de cazare ca începând cu anul viitor să lanseze încă din vară ofertele de preţ, în aşa fel încât să putem ieşi mult mai devreme cu ofertele pe piaţă, în beneficiul tuturor părţilor implicate, inclusiv clienţi", a adăugat Morariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200.000 de români vor cumpăra sejururi de Crăciun şi Revelion.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200.000 de români vor cumpăra sejururi de Crăciun şi Revelion0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei