Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariaţi români şi bulgari au cele mai multe ore de muncă efective pe săptămână la nivelul UE

Salariaţii din România şi Bulgaria au cele mai multe ore de muncă efective pe săptămână din Uniunea Europeană, cu aproape două ore peste media celor 27 de state membre şi cu patru ore mai mult decât angajaţii din Franţa, potrivit unui studiu EIRO care evaluează datele din trimestrul patru din 2007.

Astfel, românii şi bulgarii angajaţi cu normă întreagă au prestat, în perioada octombrie-decembrie 2007, un număr de 41,7 ore (41 h şi 42 min) de muncă pe săptămână, urmaţi de britanici, cu 41,4 ore (41 h şi 24 min), potrivit calculelor Observatorului European al Relaţiilor Industriale (EIRO), bazate pe date Eurostat.

"Comparativ cu datele referitoare la orele de muncă stabilite prin contractul colectiv, statisticile care reflectă perioada efectivă petrecută de salariaţi la serviciu dau o imagine mai clară a numărului efectiv de ore de muncă dintr-o săptămână, pentru că ţin cont de date precum perioada petrecută peste program şi absenţele", se arată în studiu.

Media la nivelul celor 27 de ţări se situează la 40 de ore efective de muncă pe săptămână, iar clasamentul pe ţări este închis de Franţa -37,7 ore (37 h şi 42 min), Italia - 38,4 ore (38 h şi 24 min) şi Danemarca - 38,6 ore (38 h şi 36 min).

Potrivit studiului, România şi Bulgaria se află în fruntea clasamentului şi în ceea ce priveşte numărul de ore stabilit prin contractul colectiv, respectiv 40 de ore pe săptămână, în condiţiile în care media UE se află la 38,6 ore (38 h 36 min).

Franţa închide şi acest clasament, cu o medie a contractelor de muncă de 35 ore pe săptămână.

Din studiu reiese că în trei sectoare ale economiei pentru care Institutul a calculat media orelor săptămânale de muncă stabilite prin contract, respectiv chimie, retail şi administraţie civilă, România se situează, de asemenea, cu mai mult de o oră peste media comunitară.

Şi maximul orelor săptămânale de muncă stabilite prin lege, de 48 de ore, plasează România peste media UE, însă peste jumătate dintre statele membre au reglementări similare.

În ceea ce priveşte clasamentul zilelor de concediu reglementate prin lege, în 2007, România se situează pe penultimul loc, cu 21 de zile lucrătoare, devansând doar Cipru şi Estonia (câte 20). Media comunitară este de 25,2 zile.

Suedezii se află pe primul loc în top, cu 33 de zile lucrătoare de concediu plătit pe an, urmaţi de danezi şi germani, cu câte 30 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţi români şi bulgari au cele mai multe ore de muncă efective pe săptămână la nivelul UE.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţi români şi bulgari au cele mai multe ore de muncă efective pe săptămână la nivelul UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde e? trimis de
( 5 sep 2008, 07:32:51
alo e cineva acolo? cine mi-a sters comentariul/

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei