Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 80% din populaţie ştie de existenţa pensiilor private

Aproape 80% din populaţie cunoaşte faptul că, pe lângă pensia publică, se poate obţine şi un alt tip de pensie, respectiv privată, potrivit unui sondaj CURS realizat la solicitarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Rezultatele sondajului evidenţiază un nivel ridicat de informare al respondenţilor cu privire la sistemul de pensii private. Astfel, 78% dintre cei intervievaţi cunosc faptul că, pe lângă pensia publică, se poate obţine şi un alt tip de pensie, pensia privată. De asemenea, 52% dintre aceştia cunosc faptul că, în noul sistem, nivelul pensiei este în strictă concordanţă cu politica de investiţii a fondului de pensii private pentru care a optat fiecare", se arată într-un comunicat al CSSPP.

Sondajul s-a desfăşurat în prima parte a lunii iulie, fiind intervievate peste 1.000 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/- 3%.

Potrivit sondajului, notorietatea pensiilor private facultative este ridicată, 73% dintre respondenţi auzind de acest tip de pensii.

"Gradul de notorietate al CSSPP este destul de ridicat (...). Astfel, aproape jumătate dintre respondenţi (47%) au auzit de instituţie", se precizează în comunicatul autorităţii de reglementare. Rezultatele acestui sondaj permit CSSPP evaluarea percepţiei publicului asupra instituţiei, dar şi asupra sistemului de pensii private în ansamblu, oferind informaţii cu privire la încrederea în sistem, jucătorii din piaţă şi instituţie, se arată în comunicat.

De asemenea, rezultatele sondajului pot oferi CSSPP informaţiile necesare pentru o mai bună informare a participanţilor şi, în consecinţă, pentru câştigarea unei mai mari încrederi a populaţiei în sistemul de pensii private. Informarea participanţilor şi protejarea intereselor acestora şi ale beneficiarilor, prin asigurarea unei funcţionări eficiente a sistemului de pensii private, sunt unele dintre principalele obiective ale CSSPP. Desfăşurată în perioada septembrie 2007-ianuarie 2008, campania de informare publică a fost iniţiată de către CSSPP, împreună cu Ministerul Muncii, şi a fost finanţată printr-un împrumut al Băncii Mondiale.

Canalele de distribuţie a mesajelor şi informaţiilor au fost paginile de Internet ale CSSPP şi Ministerului Muncii, presa scrisă, radio şi TV, materiale informative tipărite, precum şi conferinţe naţionale.

Conform datelor publicate de Casa Naţionala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, numărul celor care au aderat în perioada 17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008, plus cei care au fost redistribuiţi aleatoriu, s-a ridicat la 4,156 milioane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 80% din populaţie ştie de existenţa pensiilor private.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 80% din populaţie ştie de existenţa pensiilor private0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei