Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2008 - Anul XIII, nr. 120 (3801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RA-APPS dă 5 milioane euro pentru concedierea a peste 500 de angajaţi

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va plăti 18,5 milioane lei (puţin peste cinci milioane euro), sumă reprezentând salarii compensatorii pentru mai mult de 500 de angajaţi concediaţi, iar personalul păstrat va beneficia de o remuneraţie majorată în medie cu circa 300 lei.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2008 al regiei, aprobat recent de Guvern prin hotărâre, indică un număr prognozat de personal la finele anului de 2.682 angajaţi, cu 518 persoane mai puţin decât schema de personal cuprinsă în bugetul instituţiei pe 2007. Pentru salarii compensatorii sunt prevăzute cheltuieli de 18,5 milioane lei, faţă de doar 6,7 milioane lei în urmă cu un an.

Cheltuielile cu personalul cresc la 104,9 milioane lei, de la 90,7 milioane lei în 2007, pe fondul majorării câştigului mediu lunar pe salariat de la 1.506 lei la 1.817 lei. Fondul total de salarii la nivelul RA-APPS se ridică la 60,8 milioane lei (16,5 milioane euro), incluzând salariile personalului cu contract individual de muncă, drepturile conducătorului regiei, indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi alte cheltuieli asimilate salariilor.

"Acest indice nu reprezintă o creştere reală faţă de câştigul mediu salarial din 2007, deoarece majoritatea salariaţilor supuşi procedurii de concediere colectivă aveau salarii între 800 şi 1.200 lei, ceea ce determină o modificare a bazei de comparaţie - an 2008 faţă de an 2007. Comparând câştigul mediu reconsiderat al anului 2007 cu prevederile anului 2008, se constată că indicele câştigului mediu salarial pentru 2008 este de 114,4 %", se susţine în hotărâre.

RA-APPS estimează venituri totale în creştere cu 21 milioane lei, la 502 milioane lei, şi cheltuieli mai mari cu circa 48 milioane lei comparativ cu anul trecut, la 493 milioane lei.

Profitul brut al regiei va scădea de aproape patru ori, de la 35,7 milioane lei estimat pentru 2007 la puţin peste nouă milioane lei prognozat pentru acest an.

Rata mică a profitului brut este explicată în hotărârea guvernului prin noile reglementări legislative care obligă RA-APPS să transfere la bugetul de stat sumele încasate din vânzarea imobilelor şi prin modificarea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale, raportată la suma veniturilor brute realizate lunar de un salariat.

"Desfiinţarea unor sucursale în 2007 şi continuarea procesului de reorganizare al RA-APPS au condus la includerea în bugetul de venituri şi cheltuieli a unor sume reprezentând plăţi compensatorii pentru salariaţii care vor fi disponibilizaţi prin concediere colectivă", se mai arată în actul normativ.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RA-APPS dă 5 milioane euro pentru concedierea a peste 500 de angajaţi.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RA-APPS dă 5 milioane euro pentru concedierea a peste 500 de angajaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei