Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2008 - Anul XIII, nr. 120 (3801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popescu despre România la Euro-2008: Cel mai important meci e primul

Duminică, 25 Mai 2008 (18:58:08)

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa pentru naţionala României cel mai important meci de la Campionatul European va fi primul, cel în compania Franţei, programat în data de 9 iunie.
  "Şi în 1996 am visat titlul şi am trecut de grupe, acum să ne gândim să ieşim din grupe şi să câştigăm finala. E bine că se gândesc cât mai sus, să joace finala, asta denotă încredere. Meciurile din preliminarii le-au dat această doză. Din experienţă, cred că cel mai important meci e primul, acolo trebuie să se gândească. Grupa e mai grea ca în 2000. Întotdeauna am jucat bine cu echipele puternice, şi în 1994 a fost la fel. Dacă începi cu un rezultat pozitiv, ai încredere mare apoi, dacă nu, e presiunea foarte mare", a spus Popescu, care a adăugat: "Un egal cu Franţa e pozitiv, dar cu patru puncte poţi să şi pleci acasă".

Gheorghe Popescu a precizat că nimeni nu poate fi acuzat pentru accidentarea portarului rapidist Dănuţ Coman, care a ratat din această cauză participarea la Campionatul European. "Accidentări ca a lui Coman se întâmplă, nimeni nu poate fi acuzat. Din nefericire, s-a întâmplat şi acum. Canizares a călcat pe un ciob de parfum în baie şi a ratat turneul final. Nu înseamnă că sunt jucători firavi. Sabău a ratat turnee finale, Radu Niculescu, se întâmplă", a menţionat el.

Popescu a făcut referire şi la experienţa echipei naţionale a României: "Experienţa e un handicap pentru noi, dar acum poate fi un început de drum, un '90 pentru generaţia de acum. Oricum, actualii jucători au experienţă mai mare decât noi în '90, joacă unde joacă..."

Gheorghe Popescu a menţionat, în conferinţa de presă, şi detalii privind acţiunea Seara Campionilor, programată luni seară, la ora 20.15.

"Am o stare emoţională normală pentru un astfel de eveniment, am emoţii, chiar dacă e a patra ediţie. Sper să scoatem cât mai mulţi bani la licitaţie şi să avem un stadion plin, lumea să realizeze că fiecare poate să-şi aducă aportul la strângerea de fonduri", a spus el.

Fostul fotbalist a precizat că cea mai delicată problemă era convocarea pentru acest eveniment a actualilor componenţi ai primei reprezentative. "Se pare că nu vor veni, nu avem confirmarea certă, nu am primit un răspuns exact. S-au întâmplat şi aceste accidentări nefericite, e normal să fie temeri. Dacă nu vor putea veni, decizia antrenorului va fi înţeleasă. Este o situaţie de înţeles. Vorbisem şi cu Piţurcă acum o lună, era şi el convocat, ca jucător, a şi spus că vrea să joace. Cred că selecţionerul s-a grăbit când a catalogat drept şuetă acest eveniment. La toate ediţiile au fost prezenţi jucători de valoare, care au facut istorie, nu e şuetă. Am schimbat mereu locul evenimentului, această ediţie era pe măsura Capitalei. În continuare, ne gândim şi la alte oraşe, precum Iaşi, Piatra Neamţ, Baia Mare, Braşov, Piteşti. I-am convocat şi pe jucătorii tineri, pentru că sunt cei mai importanţi de la naţionala de tineret şi e bine să simtă şi ei emoţia unui astfel de meci, alături de Figo sau Raul", a explicat Popescu.

El a menţionat că la conferinţa de presă ar fi trebuit să participe şi Edgar Davids, dar avionul cu care acesta urma să vină la Bucureşti a avut întârziere.

Gheorghe Popescu a spus că ar vrea să cumpere tricouri la licitaţia ce va avea loc după eveniment: "Să vedem cum stau cu biştarii, dacă o să licitez sau nu. Imi lipsesc multe tricouri din colecţie şi aş vrea să le am". "Figo trebuie să primească suma fixă în urma evenimentului, 150.000, restul se împarte la cele două fundaţii, a mea şi a lui. Banii, aşa cum am spus, vor fi folosiţi în scopuri caritabile. E cel mai mare buget de până acum la un astfel de eveniment organizat de noi. Gigi Becali ne-a oferit gratuit stadionul, au fost foarte receptivi, s-au purtat foarte frumos cei de la Steaua", a precizat fostul jucător.

Popescu a afirmat că s-a gândit la varianta aducerii argentinianului Diego Armando Maradona pentru Seara Campionilor. "Dacă ne gândim şi la Maradona pe viitor? Am mai încercat în trecut, timpul era foarte scurt şi costă foarte mulţi bani. Dar e posibil", a declarat Gheorghe Popescu. "Cine, Maradona jucătorul? Eu mă gândeam la Maradona maseurul, vine acum la eveniment", a glumit el.

Fostul internaţional a spus că şi Romario a reprezentat o variantă. "Şi Romario e un jucător la care te gândeşti oricând, dar te şi aştepţi la orice. Trebuia să vină la Timişoara, ridicase biletele, dar n-a mai venit, a spus că l-au pus antrenor, când de fapt el se dusese cu invitaţia noastră la club şi le-a zis că pleacă dacă nu-l pun antrenor. L-au pus", a declarat Popescu.

Partida de luni seară va fi arbitrată de o brigadă formată din Ion Crăciunescu, Alexandru Tudor, Valeriu Argăseală şi Ioan Mureşan.

Şi-au confirmat participarea, în echipa Stelele României, Dan Petrescu, Miodrag Belodedici, Tudorel Stoica, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu, Ioan Ovidiu Sabău, Viorel Moldovan, Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Adrian Ilie, Marius Lăcătuş, Ilie Balaci, Rică Răducanu, Ionel Ganea, Tibor Selymesi, Costică Ştefanescu, Mircea Lucescu, Iosif Rotariu, Liţă Dumitru, Gheorghe Mulţescu, Marcel Răducanu, Emeric Dembrovschi, Vasile Iordache, Silviu Lung, Adrian Ropotan, Gabriel Torje, Laszlo Sepsi, Sabrin Sburlea şi Claudiu Keşeru. Antrenorii acestei echipe vor fi Emeric Ienei şi Anghel Iordanescu.

Pentru echipa Stelele lumii şi-au confirmat participarea Davids, Amor, Sergi, Nadal, Alfredo, Nakata, Psanici, Orlandoni, Maniche, Solari, Figo, Dacourt, Roque Junior, Oceano, Dimas, Sa Pinto, Faisal, Mancev, Papadopoulos, Fernando Couto, Toldo, Raul, Guti, Salgado, Sergio Conceicao, Pauleta, Rui Costa şi antrenorul Jose Peseiro.

Luni vor fi puse în vânzare ultimele 3.000 de bilete pentru acest meci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popescu despre România la Euro-2008: Cel mai important meci e primul.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popescu despre România la Euro-2008: Cel mai important meci e primul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei