Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2008 - Anul XIII, nr. 120 (3801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Simulare

Impresionantă desfăşurare de forţe, la stingerea unui incendiu de pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foc pe dealurile împădurite ale ocolului silvic Iacobeni. Semnalul de alarmă tras de un pădurar a declanşat o impresionantă desfăşurare de forţe de intervenţie, plecând de la voluntarii localităţilor din preajma locului incendiat, I.S.U. „Bucovina”, I.S.U.

„Bistriţa”, Detaşamentele de pompieri Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Botoşani, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şanţ din judeţul Bistriţa Năsăud, Armata, Jandarmeria, Poliţia şi, nu în ultimul rând, un echipaj SMURD din Iaşi, împreună cu singurul spital mobil din nordul României, cu o capacitate de 50 de paturi.

Înarmaţi cu topoare şi cu găleţi de metal, angajaţii ocoalelor silvice din preajma dealului incendiat fac o primă intervenţie, încercând să limiteze extinderea focului şi în alte zone.

Între timp, maşinile de pompieri sosesc una câte una, iar luptătorii cu focul aduc cu ei pompe de apă şi tulumbe, cu care intră în pădure, împrăştiind o perdea de apă peste zona afectată.

Din judeţul vecin – Bistriţa Năsăud, vin întăriri, atât pompieri cât şi serviciul de voluntari al comunei Şanţ, care nici nu au apucat să pună bine piciorul în pământ, că au şi înfipt târnăcopul în marginea unui pârâu, iar în mai puţin de un minut au improvizat un baraj, din care să alimenteze o altă pompă de apă, ce stinge focul adus de vânt într-o margine de pădure.

În timp ce pe dealuri, voluntarii şi pompierii roiesc în jurul focarelor ce trebuie stinse, la poalele dealului începe să fie ridicat un spital adevărat, foarte bine dotat şi pregătit să acorde asistenţă medicală la cel puţin 50 de oameni.

Răniţii sunt aduşi din pădure, aşezaţi pe paturile gonflabile şi consultaţi de urgenţă, în vreme ce jandarmii dau şi de urma celor care au dat foc pădurii. Vinovaţii sunt aduşi cu mâinile la ceafă, la spate, încadraţi de câte doi jandarmi.

Întreaga acţiune de ieri după-amiază a fost o simulare organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi de Direcţia Silvică Suceava, pentru a fi testată capacitatea de intervenţie în cazul unor dezastre de proporţii, precum un incendiu de pădure, cât şi pentru o bună sincronizare a tuturor părţilor implicate, în eventualitatea unor probleme reale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresionantă desfăşurare de forţe, la stingerea unui incendiu de pădure.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Impresionantă desfăşurare de forţe, la stingerea unui incendiu de pădure1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Simulare??!! trimis de
(24 mai 2008, 14:26:45
Bai nea Cosmine cred ca era mai bine sa scrii de la bun inceput ca a fost vorba de o simulare, poate chiar in titlu, sau macar in subtitlu.
2.   Pisoi trimis de
(26 mai 2008, 10:22:25
sa dea d-zeu sa fie asa operativi si daca se intampla ceva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei