Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proprietarii pensiunilor cu mai puţin de 8 camere, obligaţi să se ocupe de programul turiştilor

Proprietarii pensiunilor agroturistice cu o capacitate maximă de 8 camere vor fi obligaţi să ofere masa din produse naturale, preparate în gospodăria proprie, şi să se ocupe direct de programul turiştilor pe tot parcursul sejurului, potrivit unui ordin al Ministerului Comerţului şi Turismului.

De asemenea, a fost modificată încadrarea pensiunilor turistice, din pensiuni urbane, clasificate pe stele, şi pensiuni rurale, clasificate pe flori, în pensiuni turistice clasificate pe stele, indiferent de localizarea lor în mediu urban sau rural, dacă au o capacitate maximă de cazare de până la 20 de camere.

Pensiunile agroturistice de până la 8 camere vor fi clasificate pe flori, iar proprietarii vor avea obligaţia să asigure masa din produse naturale, preparate în gospodăria proprie. Pensiunile agroturistice vor desfăşura, în mod continuu, cel puţin o activitate legată de agricultură, creşterea animalelor sau cultivarea plantelor.

În plus, gazdele se vor ocupa direct de programul turiştilor pe tot parcursul sejurului.

Actul normativ, prin care sunt modificate normele de clasificare a unităţilor turistice de cazare, a fost publicat pe 19 mai în Monitorul Oficial, iar intrarea în vigoare a acestuia simplifică sistemul de clasificare hotelieră, informează un comunicat al Ministerului pentru IMM, Comerţ şi Turism.

Ordinul introduce declaraţia pe proprie răspundere pentru deţinerea unor autorizaţii stabilite prin lege, în locul depunerii la dosarul de clasificare de copii după respectivele documente, precum autorizaţiile sanitară, sanitar-veterinară şi de mediu.

De asemenea, este prevăzută introducerea obligativităţii pentru conducătorii de pensiuni turistice de a absolvi un curs de pregătire profesională, dar şi o altă serie de măsuri, cum ar fi eliminarea categoriei de "hotel pentru tineret", care se suprapunea cu cea de "hostel" şi eliminarea categoriilor diverse de cabane şi introducerea unei singure categorii, "cabane turistice", cu condiţii specifice pentru acele cabane care oferă servicii în cadrul turismului de vânătoare şi pescuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii pensiunilor cu mai puţin de 8 camere, obligaţi să se ocupe de programul turiştilor.
 Vizualizări articol: 308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii pensiunilor cu mai puţin de 8 camere, obligaţi să se ocupe de programul turiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei