Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cereri ale agricultorilor, amânate din cauza unor probleme la tipar

Mai mulţi agricultori din nouă judeţe care au vrut să depună cereri pentru obţinerea subvenţiei din fonduri UE aferente anului 2008 au fost amânaţi, întrucât firma care a câştigat licitaţia pentru tipărirea formularelor nu a respectat termenul de livrare.

"Societatea Inform Lykos pune în pericol desfăşurarea campaniei de depunere a cererilor de sprijin financiar destinat fermierilor, pentru 2008, prin nerespectarea termenului de livrare a formularelor de cerere de sprijin pretipărite şi a hărţilor cu blocurile fizice", se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Funcţionarii APIA au fost nevoiţi să tipărească cu mijloace propii documentele şi hărţile care au făcut obiectul contractului, făcând imposibilă primirea la timp a formularelor de cerere de către fermierii care s-au prezentat la sediile judeţene sau locale ale APIA din Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Satu Mare şi Sibiu.

Valoarea contractelor încheiate de către cele nouă centre judeţene cu Inform Lykos este de 211.635 lei.

Centrele judeţene au notificat firma în vederea rezilierii contractelor, urmând să fie organizate noi licitaţii pentru furnizarea serviciilor de tipărire. Până la desemnarea unui nou furnizor formularele vor fi tipărite le centrele APIA.

Inform Lykos susţine că nu a putut onora la timp o parte a comenzii la care s-a angajat prin contract întrucât APIA a furnizat fişiere cu un format neadecvat, care nu au putut fi procesate la viteză normală.

APIA consideră că nerespectarea îndatoririlor pe care Inform Lykos şi le-a asumat prin contract a adus grave prejudicii atât de imagine cât şi materiale punând în pericol buna desfăşurare a campaniei de depunere a cererilor de sprijin pentru acest an, potrivit instituţiei.

Fermierii care vor să obţină subvenţia UE pe hectar şi plăţile naţionale complementare trebuie să depună cereri la centrele locale ale APIA, în perioada 3 martie-15 mai. Solicitări sunt acceptate şi în intervalul 16 mai-9 iunie, dar cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi de întârziere. După data de 10 iunie cererile nu mai sunt acceptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cereri ale agricultorilor, amânate din cauza unor probleme la tipar.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cereri ale agricultorilor, amânate din cauza unor probleme la tipar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei