Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Temeri legate de volatilitatea excesivă a pieţei valutare

Liderii Uniunii Europene şi-au exprimat vineri temerile legate de volatilitatea excesivă a cursului de schimb valutar, după ce euro a atins un nou maxim faţă de moneda americană, de 1,5652 dolari pe unitate, transmite Reuters.

"Volatilitatea excesivă şi mişcările dezordonate ale ratelor de schimb valutar nu sunt de dorit", se arată într-un comunicat al liderilor UE, transmis la încheierea unui summit care a durat două zile.

Formularea a fost identică celei utilizate la cea mai recentă întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro, care se reunesc sub denumirea de Eurogroup.

Anterior, premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară deţine preşedinţia UE până în iunie, a descurajat orice discuţie legată de luarea vreunei măsuri în privinţa problemelor de pe piaţa de schimb valutar.

"Aceasta este o chestiune importantă, dar nu vom intra în detalii legate de aceasta pe parcursul întâlnirii Consiliului European", a afirmat premierul sloven.

Ernest-Antoine Seilliere, preşedintele grupului de lobby BusinessEurope, care reprezintă 20 de milioane de firme europene, a cerut, joi, iniţierea unor discuţii la nivel internaţional legate de cum ar putea fi stabilizate pieţele de schimb valutar, iar premierul italian Romano Prodi a îndemnat adoptarea urgentă de măsuri de către UE.

Totuşi, preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a afirmat joi că nu este nevoie de o reacţie "exagerată", minimalizând astfel sugestiile potrivit cărora Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să intervină în mod activ pentru a limita aprecierea euro, şi a adăugat că valuta nu are un impact major asupra economiei.

Ministrul belgian de Finanţe, Didier Reynders, a afirmat vineri că puterea euro semnifică faptul că economia europeană este mai capabilă să absoarbă impactul majorării preţului petrolului.

"Pe de altă parte, este adevărat că exporturile reprezintă un motiv de temere, dar suntem mai îngrijoraţi de deprecierea dolarului - aceasta este problema în prezent", a afirmat Reynders.

Moneda unică europeană s-a apreciat cu peste 5% faţă de dolar de la începutul acestui an, intensificând temerile legate de impactul pe care îl va avea această evoluţie, combinată cu majorarea preţurilor la petrol, asupra creşterii economiei din zona euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Temeri legate de volatilitatea excesivă a pieţei valutare.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temeri legate de volatilitatea excesivă a pieţei valutare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte