Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Creanţele fiscale, plătite cu cardul bancar

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va cesiona creanţele fiscale administrate de instituţie, pe cele principale şi accesoriile acestora, doar la un preţ cel puţin egal cu valoarea lor nominală, iar creanţele fiscale vor putea fi plătite şi prin card bancar.

Creanţele fiscale principale şi accesoriile administrate de ANAF nu vor fi concesionate pentru un preţ mai mic decât valoarea nominală a acestora, procedura urmând să fie stabilită prin ordin al preşedintelui ANAF, se arată într-o ordonanţă de urgenţă aprobată, miercuri, de Executiv şi care completează Codul de procedură fiscală.

 

 

McDonald's România estimează creşterea afacerilor

Operatorul de restaurante fast-food McDonald's România estimează pentru 2008 o creştere a afacerilor cu 15-20%, faţă de rezultatul de 307 de milioane de lei (92 milioane de euro) obţinut anul trecut, a declarat directorul de comunicare al companiei, Cristian Savu.

Cifra de afaceri a companiei a urcat anul trecut cu peste 30%, la 307 milioane de lei, iar în acest an ar putea creşte la 360-370 milioane de lei.

Compania deţine 53 de fast-food-uri în Bucureşti şi alte 19 oraşe.

Pentru acest an, McDonald's îşi propune să investească cinci sau şase milioane de euro în deschiderea a patru - cinci unităţi fast-food. Investiţia medie într-un restaurant McDonald's tradiţional este de circa 1,5 milioane de euro, fiind mai scăzută în cazul unităţilor operate în cadrul centrelor comerciale.

 

 

Beneficiarii de facilităţi, slăbiţi de obligaţii

Beneficiarii de facilităţi nu vor mai fi obligaţi prin legea investiţiilor să menţină afacerile pentru o perioadă de minimum cinci ani şi să creeze cel puţin 200 de locuri noi de muncă, potrivit noului proiect de act normativ elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Proiectul de lege prezentat în luna octombrie de ministrul Varujan Vosganian impunea investitorilor să menţină investiţiile realizate pe o perioadă de 5-10 ani pentru a putea beneficia de facilităţi de la stat, prevedere care nu se mai regăseşte în noua formă a actului normativ.

 

 

Microsoft ieftineşte Vista

Microsoft va reduce în acest an preţurile la care este comercializat sistemul de operare Vista în 70 de ţări, odată cu lansarea pe piaţă a Service Pack1 (SP1), prima versiune care include îmbunătăţiri importante ale produsului, transmite Reuters.

Vânzările sistemului Vista, prin intermediul magazinelor şi al Internetului, reprezintă sub 10% din licenţele Windows comercializate de Microsoft.

Peste 90% din computerele personale din întreaga lume au instalate aplicaţii Windows.

Majoritatea cumpărătorilor preferă să achiziţioneze un computer care are preinstalată ultima versiune a sistemului de operare al grupului Microsoft.

"Anticipăm că aceste schimbări vor oferi oportunităţi sporite pentru comercializarea unui număr mai mare de licenţe Windows", a declarat Brad Brooks, vicepreşedinte al Microsoft.

În Statele Unite, Microsoft va reduce preţul Windows Vista Ultimate, cea mai recentă versiune a produsului, de la 399 de dolari la 319 dolari. În cazul versiunii îmbunătăţite a Windows XP sau a altei versiuni Vista, preţul va coborî de la 259 de dolari la 219 dolari.

Totodată, preţul versiunilor îmbunătăţite ale Vista Home Premium va scădea de la 159 de dolari la 129 de dolari.

Reducerile de preţuri vor varia de la o ţară la alta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte