Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romsilva cumpără uniforme şi pălării de aproape 1,7 milioane euro

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva va achiziţiona uniforme şi pălării pentru angajaţi, pentru care estimează că va plăti aproape 1,7 milioane de euro, dar şi hrană pentru peşti de 1,4 milioane euro.

Instituţia a publicat mai multe anunţuri de licitaţie pentru diverse achiziţii, precum porumb şi ovăz destinat hrănirii cailor şi a vânatului din administrare, maşini şi haine pentru angajaţi.

Astfel, Regia estimează că va plăti peste un milion de euro pentru achiziţia de porumb şi ovăz şi alţi 155.000 euro pentru seminţe de plante, folosite la cultivarea suprafeţelor agricole.

Totodată, RNP va cumpăra şi furaje în valoare de circa 267.000 euro şi hrană pentru peşti de 1,42 milioane euro.

Alte licitaţii vizează cumpărarea mai multor rânduri de haine pentru angajaţi, respectiv "îmbrăcăminte pentru uz profesional" (442.000 euro), "haine de serviciu" (325.000 euro), uniforme (1,46 milioane euro) şi costume şi taioare (427.500 euro). Pentru echipamente de protecţie, regia estimează că va plăti 338.000 euro.

Pe lângă uniforme, societatea va achiziţiona şi pălării, în valoare totală de peste 216.000 de euro.

RNP va cumpăra şi autovehicule, autoturisme, berline, "vehicule pentru orice tip de teren" şi "vehicule de teren", în valoare totală de 3,2 milioane euro.

De asemenea, pe lista de achiziţii se află şi utilaje agricole şi forestiere şi tractoare, dar şi computere de birou.

Romsilva a anunţat că va aloca în acest an, din fonduri proprii, 74,5 milioane de lei pentru sediile administrative, îmbunătăţirea bazei materiale şi modernizări.

Regia a încheiat 2007 cu o cifră de afaceri de 1,06 miliarde lei şi şi-a propus pentru acest an un avans de 10%, la 1,18 miliarde lei. Profitul brut va creşte cu 7,9%, de la 76 milioane lei la 82 milioane lei în 2008.

Romsilva intenţionează să îşi reorganizeze activitatea, prin separarea producţiei de activităţile care aduc pierderi, dar care pot atrage fonduri UE ca personalităţi juridice distincte. Printre activităţile neprofitabile ale regiei se numără ariile protejate sau activităţile de creştere a cailor de rasă.

Romsilva are 22.200 de angajaţi şi urmează să disponibilizeze încă 400 de persoane în acest an. În funcţie de terenurile forestiere aflate în proprietate publică şi care urmează să fie retrocedate, regia va efectua şi alte disponibilizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romsilva cumpără uniforme şi pălării de aproape 1,7 milioane euro.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romsilva cumpără uniforme şi pălării de aproape 1,7 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte