Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri de prohibiţie pentru pescuit

În apele Mării Negre se interzic pescuitul rechinului şi calcanului, în perioada 15 aprilie - 15 iunie, iar a delfinilor tot timpul anului, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii privind prohibiţia pescuitului în 2008, postat pe site-ul instituţiei.

Ordinul propus de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului prevede instituirea unor măsuri de prohibiţie pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în bazinele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 14 aprilie - 12 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 14 aprilie - 28 mai inclusiv, cu excepţia celor prevăzute în ordin.

Potrivit ordinului, se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează: ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie - 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale; lostriţei, păstrăvului de mare şi mihalţului tot timpul anului; păstrăvului indigen, păstrăvului fântânel şi al coregonului, pe o durata de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2008 - 30 aprilie 2009, iar al lipanului, pe o durată de 152 de zile în perioada 1 ianuarie - 31 mai, în anii 2008 şi 2009.

În apele Mării Negre se interzic pescuitul rechinului şi calcanului, în perioada 15 aprilie - 15 iunie inclusiv; pescuitul delfinilor în tot timpul anului; recoltarea rapanei pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 iulie - 29 august inclusiv şi a midiei fixate pe stânci şi diguri, în perioada 1 aprilie - 29 mai inclusiv, în anii 2008-2009.

De asemenea, ordinul interzice şi folosirea uneltelor de pescuit care au dimensiuni mici, precizând pentru fiecare specie ustensilele.

Prevederile acestui ordin nu se aplică unităţilor de acvacultură, inclusiv celor situate în ariile naturale protejate.

Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancţionează potrivit dispoziţiilor Legii 192/2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura şi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Ordinul a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile în 12 februarie, timp de o lună el aflându-se în dezbatere publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de prohibiţie pentru pescuit.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de prohibiţie pentru pescuit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte