Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Unele privatizări vor fi condiţionate

AVAS va impune investitorilor interesaţi de preluarea societăţilor din apărare sau de firmele amplasate în marile oraşe să păstreze obiectivul de activitate şi să îşi asume programe de investiţii, metodă de privatizare prin care se va evita transformarea afacerii în proiecte imobiliare.

"Sunt câteva societăţi comerciale care se află în special în marile oraşe, a căror valoare pentru investiţii imobiliare tinde să fie egală sau mai mare cu afacerea în sine, şi în acele cazuri e foarte bine să nu vinzi chiar fără nici o condiţie. Vrem să ne asigurăm că acolo investitorul vrea să facă în continuare o afacere rentabilă şi nu o construcţie imobiliară", a declarat preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

 

Tăriceanu, despre taxa pe tranzacţii imobiliare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că propunerea primarilor PDL ca taxa pe tranzacţii imobiliare să nu mai ajungă la bugetul central nu se justifică.

Liderul liberal a susţinut că primarii PDL din câteva oraşe foarte mari înregistrează venituri exorbitante din aceste tranzacţii imobliare, dar nu le pot cheltui sau "aruncă" cu aceşti bani în ultimele zile ale anului, adăugând că, atunci când Guvernul alocă bani unor oraşe precum Bucureşti sau Cluj, nu vine cu "banii de acasă", ci din aceste taxe şi impozite.

 

Investiţii mari în spaţii de retail

Investiţiile în spaţii de retail în România au crescut, anul trecut, de peste două ori, la 1,1 miliarde de euro, potrivit unui studiu efectuat de firma de cercetare imobiliară Jones Lang LaSalle, citat de site-ul propertywisebulgaria.com.

În Europa continentală, excluzând Marea Britanie şi Iralanda de Nord, investiţiile în spaţii comerciale au atins 27,7 miliarde de euro în 2007, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

În ceea ce priveşte ultimele trei luni ale anului trecut, investiţiile au înregistrat un declin raportat la perioada similară a anului 2006 şi s-au plasat la 6,6 miliarde de euro. În ultimul trimestru al anului 2006, investiţiile în spaţii de retail au cumulat 10,1 miliarde de euro.

În total, în cele 25 de ţări europene analizate la realizarea studiului s-au realizat anul trecut 43 de tranzacţii cu proprietăţi comerciale, cu 4% mai mult decât în 2006.

 

Piaţa moto a crescut cu 80%

Vânzările de vehicule motorizate pe două roţi au crescut anul trecut în România cu 78,7%, la 3.141 unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.
Cele mai vândute motociclete, scutere şi motorete au fost ale mărcii Peugeot, 1.227 unităţi, în creştere cu 182,7% faţă de 2006.

De asemenea, au fost vândute 458 de modele Yamaha (+78,9%), 255 de unităţi Suzuki (+86,1%), 254 de modele Aprilia (+46%) şi 253 unităţi Honda (+69,8%).

 

Societe Generale îşi pregăteşte apărarea

Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD, îşi pregăteşte apărarea în cazul unui proces în care este acuzată de spălare de bani, programat să înceapă astăzi, la Paris, şi care ar putea spori tensiunile la banca franceză, afectată de scandalul privind tranzacţiile ilegale ale unui trader al băncii.

Banca franceză a amintit că nu a participat la nici o operaţiune de spălare de bani, informează Reuters.

"Nici banca, nici angajaţii acesteia nu au participat, conştient, la vreo operaţiune de spălare de bani", se spune într-un comunicat al Societe Generale.

Instituţia de credit se află pe o listă de patru bănci ai căror oficiali se vor prezenta, luni, în faţa tribunalului penal din Paris, într-un proces numit "Sentier 2", ca urmare a legăturilor cu cartierul Sentier, din capitala franceză, cunoscut pentru numărul mare de comercianţi de textile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte