Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Muncă in folosul comunităţii

Cetăţenii care nu îşi plătesc amenzile date de poliţişti ar putea fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii, o altă formă de constrângere fiind aceea că ei nu vor putea intra în posesia unor documente până nu îşi achită toate debitele din sancţiuni contravenţionale.

Şeful Direcţiei de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul-şef Dan Bucur, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa-Năsăud, că Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) are intenţia de a modifica legea actuală, care este destul de permisivă în privinţa achitării amenzilor, astfel că doar 50% dintre cei sancţionaţi contravenţional plătesc amenzile primite.

 

Bugetul general, deficit de circa 2,4% din PIB

Bugetul general consolidat a înregistrat la finele anului trecut un deficit de circa 2,4% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor preliminare, în jurul ţintei stabilite de autorităţi, au declarat surse oficiale.

La a treia rectificare bugetară din 2007, aprobată în 19 noiembrie, Guvernul a redus plafonul de deficit la 2,4% din PIB, bugetul pentru anul trecut fiind construit iniţial pe un deficit de 2,8%.

În primele 11 luni din 2007, bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 4,436 miliarde lei, reprezentând 1,14% din PIB, rezultat din venituri de 116,993 miliarde de lei şi cheltuieli de 121,430 miliarde de lei.

Bugetul a trecut pe deficit în noiembrie, după ce în primele zece luni ale anului trecut a consemnat un surplus de 0,12% din PIB.

 

ANAF propune noi formulare pentru declaraţiile de plată la buget

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) propune declararea obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat, incluse în prezent într-un singur formular, prin formulare separate, în funcţie de destinaţia plăţii, respectiv bugetul de stat, cele de asigurări sociale sau alte conturi.

Începând cu 1 ianuarie 2008, plata obligaţiilor cuprinse în formularul 100 (Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat), cu excepţia accizelor, se face de către toţi plătitorii într-un cont unic, prin utilizarea unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile datorate bugetului de stat şi a unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru celelalte obligaţii de plată.

Potrivit unui proiect de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor, contribuabilii vor avea formulare separate pentru obligaţii care se plătesc în contul bugetului de stat, cele care se plătesc în contul bugetelor de asigurări sociale şi fondurilor speciale şi pentru accize, ca grupă distinctă, care se plătesc în conturile bugetare corespunzătoare stabilite prin clasificaţia bugetară.

Fiecărei grupe de obligaţii îi va fi ataşat un formular de declaraţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte