Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info Economic

Rămânem la vin cu zahăr

Comisarul pentru Agricultură Mariann Fischer Boel a renunţat la propunerea de interzicere a folosirii zahărului în producţia de vinuri, făcând şi alte concesii pentru a convinge statele membre să sprijine proiectul de reformă în industria vinicolă a Uniunii Europene.

Una dintre cele mai controversate propuneri, interzicerea adaosului de zahăr la fabricarea vinurilor, care are rolul să crească nivelul de alcool, a fost eliminată, dar statele care recurg la acest procedeu vor fi obligate să menţioneze ingredientul pe eticheta produsului.

Folosirea zahărului este interzisă în regiunile mediteraneene, în state precum Grecia, Italia, Portugalia, Spania şi sudul Franţei.

 

Rată a şomajului mai mică

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,2 la sută, la sfârşitul lunii noiembrie, cu 0,9 la sută mai mică faţă de cea din aceeaşi lună a anului trecut şi mai mare cu 0,1 procente decât cea din octombrie a anului curent.

În noiembrie au fost înregistraţi 371.798 de şomeri, cu 4.423 mai mulţi faţă de luna anterioară.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 115.356 au fost şomeri indemnizaţi şi 256.442 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 3.375 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 1.048 de persoane faţă de luna precedentă.

Ponderea şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor rămâne în continuare ridicată (68,97 la sută), dar mai scăzută faţă de cea de luna precedentă (69,51 la sută).

 

Boc vrea taxă auto fixă

Emil Boc a cerut anularea taxei actuale de primă înmatriculare, returnarea către cetăţeni a sumelor încasate şi stabilirea ei în cuantum de 100 - 200 de euro, astfel încât această sumă să poată fi plătită.

El a mai spus că această taxă trebuie să prevadă, în viitor, plata a 100 - 200 de euro, pentru ca românii să poată plăti în viitor această sumă.

Potrivit lui Boc, prin stabilirea acestui cuantum de plată, cetăţenii se vor putea "bucura" de avantajele aderării României la UE.

 

Taxa auto, venit la buget

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Finanţelor şi Mediului să stabilească un sistem prin care taxa de primă înmatriculare auto să fie vărsată în continuare la bugetul de stat, iar aproximativ o treime din suma totală colectată să fie alocată pentru proiecte de reducere a poluării.

El a solicitat celor doi miniştri să pregătească o ordonanţă de modificare a legislaţiei de mediu în care să se prevadă că aproximativ o treime din "taxa pentru poluare de la autoturisme", constituită în continuare ca venit la bugetul de stat, este vărsată la bugetul Ministerului Mediului, pentru diferite proiecte de reducere a gradului de poluare.

Procentajul exact al sumei alocate pentru proiecte de mediu din taxa auto va fi stabilit în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info Economic.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info Economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte