Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învinuire

Sulfina Barbu: ”Ministrul Korodi s-a antepronunţat în privinţa proiectului de la Roşia”

Fostul ministru PD al Mediului, Sulfina Barbu, l-a criticat dur, duminică, la Alba- Iulia, pe ministrul Mediului, Korodi Atilla, că nu a avut o atitudine corectă şi echidistantă în privinţa proiectului minier de la Roşia Montană şi s-a antepronunţat înainte de a fi terminată evaluarea de mediu.

Sulfina Barbu a declarat, într-o conferinţă de presă, că actualul ministru al Mediului trebuia să continue evaluarea impactului asupra mediului, să lase comisia stabilită prin hotărâre de Guvern să analizeze proiectul şi nu să găsească "o chichiţă" să oprească procedura de evaluare. Barbu a spus că directiva europeană spune că trebuie respectaţi toţi paşii procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. „Dânsul din motive pe care nu mi le explic în acest moment dar s-ar putea să aibă legătură cu linia UDMR-ului, formaţiune din care face parte, are o schimbare de poziţie. A fost secretar de stat în minister şi nu s-a pronunţat niciodată public ca fiind împotriva proiectului. Deci nu are o atitudine corectă şi echidistantă aşa cum cere legea. Are o atitudine părtinitoare. S-a antepronunţat într-un proiect”, a spus Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că ministrul Mediului din România urmează o linie politică a partidului din care face parte şi nu îl interesează ce se întâmplă în România pe acest domeniu.

Potrivit sursei citate, UDMR ar avea un interes în această problemă pe motiv că un senator al partidului a introdus un proiect de lege pentru interzicerea cianurii în România, un act normativ pe care îl consideră clar împotriva proiectului de la Roşia Montană.

„Acest act normativ este clar împotriva proiectului de la Roşia Montană dar nu numai. Ceea ce înseamnă că UDMR este împotriva acestui proiect şi aş spune că se creează un precedent periculos: se dă un act normativ special împotriva unei investiţii. Se creează în România stat european un precedent periculos. Nu ştiu care sunt dedesubturile, nu ştiu care sunt interesele, dar asta s-a întâmplat(…)” a afirmat Barbu.

Fostul ministru al Mediului a spus că instanţa va stabili dacă decizia lui Korodi în privinţa proiectului minier de la Roşia Montană este sau nu un abuz, refuzând să se pronunţe pe acest subiect.

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a răspuns, în septembrie, acuzaţiilor preşedintelui CJ Alba în legătură cu decizia ministrului de a opri procedura de autorizare a proiectului Roşia Montană, precizând din nou temeiurile legale care au stat la baza acesteia.

Conducerea Consiliul Judeţean Alba susţinea că certificatul de urbanism emis pentru Roşia Montană Gold Corporation, la 27 iulie, este perfect legal, iar ministrul Mediului, Attila Korodi, a călcat în picioare o autoritate a administraţiei publice locale şi s-a substituit instanţei de judecată prin decizia de a considera documentul suspendat de drept şi, implicit, prin a opri pe termen nelimitat autorizarea proiectului.

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a informat, însă, că, în opinia sa, documentul a fost suspendat de drept nu din cauză că ar fi un act administrativ nelegal, ci deoarece în cazul acestuia este îndeplinită condiţia prevazută de lege pentru suspendarea de drept: existenţa aceluiaşi conţinut cu al unui certificat de urbanism suspendat anterior pe cale judecatorească", se preciza într-un comunicat al MMDD remis, în septembrie.

În finalul documentului Ministerului Mediului, se preciza că MMDD se vede "obligat chiar de noile prevederi legale" să nu mai dea curs actului administrativ suspendat de drept şi să aştepte ca instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre, pe care Ministerul se angajează că o va respecta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: ”Ministrul Korodi s-a antepronunţat în privinţa proiectului de la Roşia”.
 Vizualizări articol: 347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: ”Ministrul Korodi s-a antepronunţat în privinţa proiectului de la Roşia”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei