Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariul minim

Ministrul Muncii şi cel al Economiei discută astăzi cu sindicatele

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, şi cel al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, se întâlnesc, astăzi, cu delegaţii confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional pentru a discuta în special pe tema stabilirii salariului minim pentru anul viitor.

La finalul întâlnirii, cei doi demnitari vor prezenta concluziile discuţiilor, precum şi modalităţile găsite pentru soluţionarea acestei probleme.

Păcuraru avertiza, vineri, asupra "riscului inflaţionist" care poate apărea în România ca urmare a creşterii nemăsurate a veniturilor salariale.

„Guvernul trebuie să fie precaut şi foarte rezervat pentru că riscul reaprinderii inflaţiei creează două imense probleme: în raporturile cu UE, pentru că nu poţi face parte din club cu o rată de inflaţie care depăşeşte nivelul acceptat în UE, apoi este faptul că umbli în toate buzunarele”, declara Păcuraru, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

Ministrul Muncii a explicat că în România, între 2004 şi 2007, cheltuielile de personal au crescut cu 94 la sută. "Dacă există un risc de reaprindere a inflaţiei, el vine din cheltuieli salariale care nu au acoperire în producţie şi în productivitate", a mai spus Păcuraru.

Acesta preciza că la întâlnirea de luni cu liderii confederaţiilor sindicale vor fi analiza solicitările sindicatelor, răspunsurile patronatelor şi va fi prezentată poziţia Guvernului legată de salariul minim garantat şi reducerea contribuţiilor sociale.

Totodată, sindicatele au trimis organizaţiilor patronale o notificare, la care acestea sunt obligate să răspundă în cel mult 48 de ore, termen după care confederaţiile se pot adresa Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru a cere concilierea. În cazul în care nici prin conciliere nu se ajunge la un rezultat, sindicatele vor declanşa o grevă de avertisment şi apoi pe cea generală.

Cele cinci confederaţii sindicale - Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi CSN Meridian - au anunţat că se va ajunge la grevă generală dacă patronatele nu stabilesc un salariu minim pe economie, pentru 2008, mai mare decât cel de 480 de lei oferit anterior şi respins de reprezentanţii salariaţilor.

Pe 1 noiembrie a expirat termenul legal de 60 de zile în care sindicatele şi patronatele trebuia să negocieze salariul minim pe economie pentru anul viitor, pe 10 noiembrie expirând şi cele două luni de când cele două părţi au început negocierile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii şi cel al Economiei discută astăzi cu sindicatele.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Muncii şi cel al Economiei discută astăzi cu sindicatele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei