Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de cap

Fermierii din judeţ, verificaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

După luni de zile în care au verificat în teren dacă ţăranii au declarat în cereri suprafeţele de teren pe care le au în realitate, lucrătorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava vor demara o nouă serie de controale.

De această dată nu mai este vorba de un control făcut în mod aleatoriu, toţi cei aproape 60.000 de agricultori din judeţ care au depus cereri pentru a primi bani de la UE urmând a fi verificaţi.

„De săptămâna viitoare vom trece la un control administrativ extrem de riguros. Se ia dosarul depus de om, se deschide programul de calculator cu hărţile în care sunt trecute suprafeţele fiecăruia, şi se confruntă datele. Programul va emite notificări atunci când identifică suprafeţe supradeclarate sau alte erori”, a explicat Neculai Perju, şeful Agenţiei de Plăţi Suceava.

Oamenii care şi-au declarat suprafeţele în mod eronat vor primi acasă o înştiinţare privind problemele identificate şi vor fi chemaţi de urgenţă la unul din centrele locale ale APIA, pentru a se stabili de unde a plecat greşeala.

În general, erorile apar din două cauze: fie ţăranul a declarat o suprafaţă mai mare decât are în realitate, fie (mai ales când e vorba de terenuri revendicate de mai mulţi moştenitori), mai multe persoane cer subvenţii pentru acelaşi teren. „În cazurile în care solicitanţii nu ajung la o înţelegere, toţi vor fi tăiaţi de la subvenţii”, a avertizat directorul Agenţiei de Plăţi Suceava. În paralel, sunt continuate şi controalele în teren, care au scopul de a stabili dacă suprafeţele trecute în cereri coincid cu cele reale.

Controalele, finalizate în noiembrie

Toate controalele şi măsurătorile, precum şi lista completă a ţăranilor care au dreptul la subvenţii, trebuie finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie, pentru ca în decembrie să vină şi primii bani de la UE.

Dacă România nu-şi va putea remedia problemele, fondurile europene destinate agriculturii pentru acest an vor fi diminuate cu 25%. Subvenţia pe care o vor primi agricultorii, anual de la UE, este de 50 de euro la hectar, suma încasându-se o dată pe an. Doar fermierii din zonele de munte sunt mai norocoşi, în cazul lor valoarea subvenţiei fiind de 100 de euro.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii din judeţ, verificaţi.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii din judeţ, verificaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei