Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 124 (8041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premiere

Un tânăr clarinetist a luat râvnitul premiu ”Lira de Aur”, la a 41-a ediție a Concursului Muzical Național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai longevivă competiție de interpretare instrumentală din România ”Lira de Aur”, care s-a desfășurat în aceste zile la Suceava, și-a desemnat câștigătorii. După două zile de probe desfășurate pe secțiuni și comisii, la care au participat 230 de elevi instrumentiști din toată țara, cei 12 elevi care în concurs au obținut 100 de puncte au reintrat într-o competiție acerbă în cursul dimineții de duminică, unde au interpretat câte o lucrare la alegere în cadrul unui spectacol final cu public. În urma evaluărilor și dezbaterilor, juriul a decis ca în acest an Marele Premiu ”Lira de Aur” să unui clarinetist, Antonio Alexandru Tărău, de la Liceul de Artă <Ioan Sima> din Zalău, care a primit ca premiu și suma de 1.000 de euro, oferită de Centrul Cultural Bucovina. Prestația deosebită a acestuia i-a determinat pe cei din juriul competiției să acorde acest premiul unui instrumentist suflător, fapt rar întâlnit într-un concurs în care cele două secțiuni, Pian și Vioară, își dispută în mod constant supremația. În cadrul demonstrației de duminică, tehnica și interpretarea pianistică a finalistului Mario Victor Lucaci de la Colegiul de Muzică <Octav Băncilă> a impresionat de asemenea juriul deliberant, care i-au acordat acestuia Premiul ”Ciprian Porumbescu ”și premiul de 400 de euro acordat de Asociația de Părinți a competiției. Cel de al treilea premiu important al concursului, cu un voucher de 2.000 de lei, a venit din partea companiei Fly Music și a fost acordat, în urma prestației deosebite, tânărului trompetist Rareș Cristian Buhai, de la Școala Gimnazială <Vasile Alecsandri> din Vaslui. De asemenea, în cadrul competiției au fost acordate un număr de 41 premii I, 46 de premii II, 47 de premii III și 30 de Mențiuni. În calitate de organizator al evenimentului, directorul Colegiului de Artă <Ciprian Porumbescu> din Suceava, profesor Alexandra Veronica Bejinaru a spus despre ediția din acest an:

”După doi ani de pauză, competiția <Lira de Aur> a fost foarte disputată în acest an, noi, cei din organizare primind mulțumiri pentru modul cum s-a derulat concursul, dar și pentru curajul și determinarea de a organiza fizic acest eveniment muzical de prim rang. Din partea concurenților și a profesorilor lor s-a văzut un entuziasm deosebit, competiția adunând și în acest an cei mai buni elevi instrumentiști ai liceelor de artă din România. Prezența maestrului Marin Cazacu, o personalitate covârșitoare a muzicologiei, pe scaunul președintelui de onoare a juriului, arată încă o dată nivelul și pretențiile ridicate ale acestui organism de departajare a concurenților, lucru ce impune calitate interpretativă din partea concurenților prezenți la <Lira de Aur>.”

Având o medie de 150 de participanți la fiecare ediție, ”Lira de Aur” însumează astăzi peste 6.000 de elevi competitor de-a lungul existenței sale, arătând astfel că reprezintă un eveniment menit să stimuleze creativitatea muzicală a adolescenților din întreaga țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr clarinetist a luat râvnitul premiu ”Lira de Aur”, la a 41-a ediție a Concursului Muzical Național.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tânăr clarinetist a luat râvnitul premiu ”Lira de Aur”, la a 41-a ediție a Concursului Muzical Național5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei