Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 212 (7824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Institutul Bucovina

20 de lucrări de artă plastică pot fi admirate, până la sfârșitul lunii septembrie, la Galeria de Artă „Zamca”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de lucrări realizate de mai mulți artiști, în această vară, în Tabăra internațională de artă plastică „Tiberiu Cosovan”, ediția a VIII-a, inițiată de meşterul cioplitor Toader Ignătescu la Păltinoasa, în Poiana Dacilor, au fost expuse la Galeria de Artă „Zamca”, din incinta Asociației Institutul Bucovina, strada Zamcei, nr. 17, Suceava.

La vernisajul expoziției care a avut loc miercuri, 8 septembrie, a fost prezent maestrul Mihai Pânzaru PIM, grafician și caricaturist, care a avut doar cuvinte de laudă pentru inițiativa sculptorului Toader Ignătescu de a organiza tabăra de artă plastică de la Păltinoasa, „ca un mijloc de promovare a creativității și a artei”, totodată evidențiind talentul artiștilor participanți, atât al celor din țară, cât și al celor de peste hotare.

Nu putea lipsi de la vernisaj meşterul cioplitor Toader Ignătescu, care a povestit cum „au luat naștere” lucrările expuse pe simeze. El a amintit printre altele dificultățile întâmpinate în organizarea taberei, după care a descris fiecare lucrare plastică, contextul în care a fost realizată, având grijă să evidențieze faptul că fiecare lucrare expusă „reușește să surprindă un sentiment din viața artiștilor”.

 

Continuitate

Tabăra internațională de artă plastică „Tiberiu Cosovan” a ajuns, anul acesta, la ediția a VIII-a, însă sculptorul Toader Ignătescu a organizat de-a lungul timplui 25 de tabere pentru meșteri populari. Dorința sculptorului este aceea de a asigura continuitate Taberei internaționale de artă plastică „Tiberiu Cosovan”, din Poiana Dacilor,pentru ca, astfel, să se păstreze vie amintirea jurnalistului de cultură, artistului plastic şi publicistului Tiberiu Cosovan, plecat la Ceruri în anul 2018, la vârsta de 64 de ani.

Un aspect important evidențiat de sculptorul  Toader Ignătescula vernisajul de miercuri, de la Galeria de Artă „Zamca”, a fost și acela legat de faptul că „talentul nu poate fi dezvoltat decât prin seriozitate și disciplină, astfel că artiștii care participă la tabără țin cont de aceste aspecte, lucru care se observă în toate lucrările realizate de aceștia”. Lucrările expuse pe simeze au fost realizate de Petru Teofan – Buzău, Monica Gosoiu – Constanța, Ina Iordan – Constanța, Mihaela Roca - Constanța, Gheorghe Caraiman – Constanța, Liviu Hâncu – Chișinău, Ferodin Iaia  - Mangalia, Marius Lupu  - Bârlad, Ilinca Butucea  - Craiova.

Până pe data de 30 septembrie, galeria este deschisă publicului larg în mod gratuit, la sediul Asociației Institutul Bucovina, între orele 9:00 – 17:00.Pentru mai multe informații despre expoziție, persoana de contact este Ruști Ionuț, tel: 0230 524 128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. Asociația Institutul Bucovina este o organizație nonguvernamentală din județul Suceava, furnizor licențiat de către Ministerul Muncii în 2011, în domeniul serviciilor suport pentru angajare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de lucrări de artă plastică pot fi admirate, până la sfârșitul lunii septembrie, la Galeria de Artă „Zamca”.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de lucrări de artă plastică pot fi admirate, până la sfârșitul lunii septembrie, la Galeria de Artă „Zamca”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei