Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 212 (7824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Program educațional

Se caută voluntari pentru 58 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Suceava, Gura Humorului și Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul educațional „Ajungem MARI” a demarat o nouă perioadă de înscriere pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie. În județul Suceava, cei 58 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Suceava, Gura Humorului și Solca ar avea nevoie de ajutorul a încă 20 de voluntari. Unii suceveni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate. Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie - iunie.

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie, toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii.

Iulia Cătălina Vuerich, în vârstă de 46 de ani, cu o experiență de patru ani în voluntariat, a declarat: „Cred că noi, voluntarii, suntem cei câștigați din experiența cu copiii. Să vezi bucuria unui copil care a petrecut două ore la teatru sau desenând cu creta pe asfalt, acțiuni pe care nu le-a făcut niciodată, sau poate le-a făcut extrem de rar, această bucurie a lor este neprețuită. Ei sunt foarte sinceri în exprimarea sentimentelor și a emoțiilor. Copiii nu fac nimic doar la modul declarativ, pentru ca așa e bine sau că dă bine.  Astfel, după fiecare întâlnire cu copiii simți că ai mai pus o cărămidă la construcția unui om frumos de mâine. Te face să simți ești grădinarul care toarnă apă la rădăcina unei flori. Iar fără apă, o floare nu poate crește frumos”. Ea crede că voluntariatul ar trebui încurajat și promovat în școli, de la vârste fragede, pentru că îi ajută pe copii să fie mai buni, mai responsabili. Iuliana Baciu-Ersen, unul dintre coordonatorii „Ajungem MARI”, spune că „emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”. Iarina Taban, fondatorul Programului Educațional „Ajungem MARI”, consideră că „voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, lucrează împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută voluntari pentru 58 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Suceava, Gura Humorului și Solca.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se caută voluntari pentru 58 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Suceava, Gura Humorului și Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei