Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 212 (7824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Altercație

Acuzații de tâlhărie și ultraj infirmate de procurori, în cazul unui paznic de vânătoare lăsat fără arma de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grav incident petrecut în vara anului trecut, când un paznic de vânătoare care a avut o altercație cu un consătean, vânător, a reclamat că a fost bătut și lăsat fără arma de serviciu, s-a terminat cu clasări pe linie. Chiar dacă episodul cu arma „pierdută” s-a petrecut fără îndoială, celelalte acuzații nu au putut fi probate. În aceste condiții, cel acuzat, Petru Alexandru Maftei, din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, a fost declarat nevinovat cu privire la acuzațiile de tâlhărie calificată, ultraj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pe 31 iulie 2020, paznicul de vânătoare Mircea Spînu, angajat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, din Vadu Moldovei, aflat în serviciu de patrulare, a susținut că a auzit un zgomot care i s-a părut a fi foc de armă, în staul Ioneasa, venind dinspre gospodăria lui Petru Alexandru Maftei, pe care îl cunoștea, fiind vânător.

Paznicul de vânătoare a mers acasă la Maftei și i-a cerut socoteală, acuzându-l de braconaj. Cert este că cei doi s-au încăierat, iar arma paznicului a rămas la Maftei, care a returnat-o ulterior polițiștilor de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Toxice.

Paznicul de vânătoare și-a scos chiar și certificat medico-legal, care atesta că a suferit leziuni care au necesitat 10-12 zile de îngrijiri medicale, contuzii, echimoze și iritație conjunctivală la ambii ochi, ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente și cu substanță chimică – spray iritant-lacrimogen.

Audiat, vânătorul Petru Alexandru Maftei a declarat că paznicul de vânătoare a venit pus pe scandal, s-au certat, a scos un spray iritant-lacrimogen și l-a agresat. Maftei a susținut că paznicul de vânătoare a folosit sprayul cu care s-a vătămat. El a mai susținut că în timpul altercației paznicul de vânătoare s-a dezechilibrat la un moment dat și a căzut peste armă, care s-a rupt în două, după care a plecat de pe proprietatea sa, fără a-și mai lua arma.

La altercația dintre cei doi nu au fost martori direcți.

Maftei a sunat imediat la 112 și a alertat poliția.

La locul incidentului, în apropiere de casa lui Maftei, a ajuns inițial un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei, după care polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al poliției județene, cei care au ridicat și arma.

El a predat ulterior arma și a cerut insistent ca paznicul de vânătoare să fie verificat cu etilotestul, fapt care nu s-a întâmplat. 

„Făptuitorul Maftei Alexandru Petru nu a recunoscut acuzația așa cum s-a reținut în declarația persoanei Spînu Mircea (paznicul de vânătoare), făptuitorul susținând că nu l-a lovit cu bâta, cu arma și nu i-a pulverizat spray, din contră, fiind lovit de acesta. Într-adevăr persoana vătămată a prezentat un certificat medico-legal din care rezultă că a prezentat contuzii, echimoze și iritație conjunctivală la ambii ochi, însă nu este suficient pentru a se reține dincolo de orice îndoială rezonabilă că leziunile s-au putut produce în modalitatea descrisă de persoane vătămată. În cauză nu au fost identificați martori oculari”, se arată în ordonanța de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Procurorii au concluzionat că există un dubiu întemeiat cu privire la vinovăție lui Maftei, astfel că au clasat dosarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzații de tâlhărie și ultraj infirmate de procurori, în cazul unui paznic de vânătoare lăsat fără arma de serviciu.
 Vizualizări articol: 3030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acuzații de tâlhărie și ultraj infirmate de procurori, în cazul unui paznic de vânătoare lăsat fără arma de serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei