Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Muzeul de Istorie

„Lapte şi miere” - al doilea volum de amintiri al jurnalistului Neculai Roşca, lansat în prezenţa unui public numeros

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea celei de-a doua cărţi a jurnalistului sucevean Neculai Roşca, care şi-a propus să fie prolific - „anul şi cârlanul”, a adus vineri seara, în sala de evenimente a Muzeului de Istorie, un public numeros, care a primit cu interes noul volum de amintiri - „Lapte şi miere”.

Înconjurat de membrii familiei sale numeroase (inclusiv mama sa), din faimosul Remezău, din Vicovu de Jos (evocat cu drag şi umor în scrierile şi povestirile lui), de prieteni, colegi de breaslă şi reprezentanţi ai unor importante instituţii sucevene,  Neculai Roşca a făcut din nou dovada unei memorii extraordinare, a talentului său de povestitor, dar şi a condeiului cizelat cu nenumărate scrieri, oferindu-le cititorilor „Lapte şi miere”.

Departe de a fi vorba de promisiuni electorale sau de vreo carte de bucate, noul volum vizează perioada postdecembristă, cu amintiri de la primele sale locuri de muncă, la IFA Suceava şi experienţele trăite când a plecat la muncă în Israel, în „ţara unde curge lapte şi miere...”.

Evenimentul, moderat de volubilul Cornel Grosar, a beneficiat de prezenţa în prezidiu a prefectului Sucevei, Mirela Adomnicăi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, a prorectorului USV, Mihai Dimian, a profesorului universitar Florin Pintescu, a directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, a şefului Direcţiei pentru Cultură, Aurel Buzincu, precum şi a scriitorului şi publicistului Cezar Straton.

Pe lângă luările de cuvânt ale acestora, numeroase impresii despre carte, dar şi despre autor au fost formulate şi de cei care se aflau în sală – jurnalişti, unchi, mătuşi, nepoţi şi fini „preferaţi”, cărora li s-a oferit microfonul, venind cu completări interesante, amuzante, dar şi cu stimulente morale pentru autor, să continue să scrie şi să publice noi cărţi, care să se alăture în bibliotecă volumelor „Consemnat” şi „Lapte şi miere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lapte şi miere” - al doilea volum de amintiri al jurnalistului Neculai Roşca, lansat în prezenţa unui public numeros.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Lapte şi miere” - al doilea volum de amintiri al jurnalistului Neculai Roşca, lansat în prezenţa unui public numeros0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei