Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Muzeul Recordurilor Româneşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a introdus recent în circulaţie emisiunea de mărci poştale „Muzeul Recordurilor Româneşti”, dedicată unei instituţii care impresionează prin valoarea şi diversitatea exponatelor.

Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 1,60 lei, este reprodusă sigla Muzeului Recordurilor Româneşti. Cel de-al doilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2,00 lei, reproduce o marcă poştală „Cap de bour” (1858), cu valoarea de 81 parale, aflată în colecţia muzeului. Al treilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 11,50 lei, este ilustrat cu sigla Federaţiei Internaţionale a Filateliei (FIP). Coliţa nedantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 19,00 lei, este alcătuită dintr-un timbru care reproduce sigla muzeului, alături de o serie de exponate din colecţiile instituţiei.

Muzeul Recordurilor Româneşti din Bucureşti impresionează prin diversitatea colecţiilor sale, dar şi prin numărul mare de obiecte expuse.

Colecţia de timbre şi piese filatelice este cea mai mare şi cuprinzătoare colecţie de acest tip din lume, conţinând 99% din toate timbrele emise în România. De asemenea, o secţiune importantă a expoziţiei este dedicată obiectelor filatelice, precum scrisorile sau documentele circulate pe teritoriul ţării, unele dintre ele datând din 1389.

Cu peste 100.000 de piese, colecţia ilustrează o bună parte din istoria României, începând cu prima emisiune „Cap de bour” şi până astăzi, la care se adaugă perioada prefilatelică.

Colecţia de fiare de călcat cuprinde peste 35.000 de piese şi este cea mai mare din lume. Varietatea modelelor şi a tehnicilor de încălzire a fiarelor de călcat urmăreşte îndeaproape evoluţia vestimentaţiei, precum şi diferenţele între culturi.

Colecţia de tirbuşoane conţine peste 30.000 de piese şi arată evoluţia acestei unelte de-a lungul timpului.

Muzeul Recordurilor Româneşti conţine colecţii cu subiecte variate, unite sub tema obiectelor casnice sau profesionale. Printre aceste colecţii se numără cea cu aparate fotografice vechi (peste 5.000 de obiecte), aparate şi instrumente muzicale, maşini de scris, maşini de cusut, samovare şi ceainice, carafe, mojare sau cântare, râşniţe de cafea, teodolite, telefoane şi aparate optice.

De asemenea, muzeul are un spaţiu special amenajat pentru expoziţii itinerante sau temporare şi mai multe zone în care se pot organiza evenimente culturale şi private, lansări de carte, degustări de vinuri sau conferinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Muzeul Recordurilor Româneşti”.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Muzeul Recordurilor Româneşti”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei