Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Sebastian Remus Crăciun, care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează al patrulea volum de versuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Aquarius Center din Câmpulung Moldovenesc va avea loc duminică, 29 mai, de la ora 15:00, lansarea celui de-al patrulea volum de versuri, „Numărătorul de paşi”, semnat de Sebastian Remus Crăciun, în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, care suferă de tetrapareză spastică. Evenimentul cultural este găzduit de Aquarius Center, pentru că aici este un loc în care Sebi, după cum îi spun apropiaţii, prin bunăvoinţa patronilor acestui local, Mirela şi Nicu Troaşe, face recuperare aproape zilnic. Invitaţi speciali la eveniment vor fi poetul Casian Balabasciuc, doctorul-scriitor Florin Haidamac şi scriitorul Marius Viorel Giradă (un tânăr din Dorohoi care deşi are un handicap sever tastează la calculator cu nasul). Alături de micul poet vor fi şi Bianca Brojban, din clasa a XI-a D, şi Georgiana Creţu, din clasa a XII-a A, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, care vor susţine un moment muzical.

 

„Un numărător de paşi pe drumul către vindecarea de o boală crudă şi necruţătoare”

Cu emoţie, oare pentru a câta oară, mama lui Sebastian, Anca Crăciun, ne-a spus că „Sebi s-a ridicat din scaunul cu rotile datorită cărţilor pe care le scrie”. „Recuperările de care are nevoie şi cele două intervenţii chirurgicale efectuate la Chişinău costă mult, peste puterile financiare ale unei familii normale de bugetari. Aşadar, Sebi scrie. Scrie gânduri, scrie sentimente, scrie trăiri pentru a le oferi celor ce doresc să îl ajute să meargă mai departe”, a spus Anca Crăciun.

Volumul „Numărătorul de paşi” este „un numărător de paşi pe drumul către vindecarea de o boală crudă şi necruţătoare, pe parcursul căruia surprinde cu inteligenţă şi abilitate ipostazele unei lumi ale cărei păcate le înţelege cu resemnare şi le iartă cu bunătate creştinească. Mai mult de atât, Sebi dăruieşte celor din jurul său iubire şi căldură din bucuriile sale, încrustate în versuri şi strofe: <Primiţi cu bucurie / Ce noi v-am oferit, / Sunt clipe de iubire / Ce-n suflet le-am găsit!> (<Vă pasă!!!>)”, după cum scrie, în prefaţa cărţii, Casian Balabasciuc.

Tot scriitorul Casian Balabasciuc mai adaugă: „Înzestrat cu un talent sclipitor, micul autor de poezie profită de <harul-dar> şi însăilează cu dexteritate cuvintele, făcându-le să curgă firesc şi să umple cu prospeţimea şi uneori cu umorul lor golul tristeţilor inevitabile, invitând cititorul să mediteze asupra versurilor sale izvodite din trăiri adevărate. (...) Mă bucură nespus noua carte a prietenului meu scriitor Sebastian Remus Crăciun, iar lumina poeziilor sale mă convinge că atunci când le scria, din spatele său, cu dragoste şi bunătate, peste umăr, Dumnezeu îi priveghea scrisul”.

 

Sebi: “Păşesc datorită vouă, celor mulţi, care aţi avut încredere în mine şi mi-aţi cumpărat cărţile”

Sebi, cu o voinţă imensă de a învinge boala prin poezie, ne-a spus că după volumul ,,Freamăt de speranţă”, în care doar spera la vindecare, a urmat „To be or not Toby”, o carte veselă, în care, influenţat de poetului humorean Sorin Poclitaru, Sebi a reuşit să-şi schimbe conceptul de viaţă şi trăire şi a prins putere să lupte cu boala „şi să nu-mi plâng de milă”. A început să păşească la propriu, timid, după încă două intervenţii chirurgicale şi mii de ore deterapie, dar, cu siguranţă, a păşit bine în poezie prin a treia carte, „Cu cartea pe carte călcând”.

„Astăzi păşesc..., păşesc datorită vouă, celor mulţi, care aţi avut încredere în mine şi mi-aţi cumpărat cărţile. Vă invit să participaţi la lansarea celei de a patra cărţi, intitulată <Numărătorul de paşi>, să numărăm împreună, aşadar, paşii pe care reuşesc să-i fac spre Slava lui Dumnezeu şi bucuria voastră, a celor ce m-aţi ajutat”, este mesajul lui Sebi către iubitorii de poezie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sebastian Remus Crăciun, care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează al patrulea volum de versuri.
 Vizualizări articol: 3344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sebastian Remus Crăciun, care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează al patrulea volum de versuri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei