Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spectacol de teatru educaţional

„Confesiunile unui câine”, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Culturală Replika, Asociaţia Red Panda şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) prezintă joi, 28 ianuarie a.c., de la ora 14.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava, spectacolul de teatru educaţional cu genericul „Confesiunile unui câine”.

 

Spectacolul face parte din proiectul „Manifest canin în sala de lectură din Moldova”

Spectacolul, care face parte din proiectul „Manifest canin în sala de lectură din Moldova”, este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani şi se desfăşoară în bibliotecile publice partenere din zece oraşe din Moldova (Bacău, Botoşani, Fălticeni, Paşcani, Piatra Neamţ, Roman, Suceava, Târgu Neamţ, Târgu Frumos şi Paşcani).

„Manifest canin în sala de lectură din Moldova”este un proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 - „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Scopul principal al proiectului este educarea prin artă a tinerei generaţii şi promovarea responsabilităţii, implicării în societate, toleranţei şi respectului pentru viaţă.

 

Spectacolul urmăreşte responsabilizarea cetăţenilor cu privire la problema câinilor comunitari şi a violenţei împotriva animalelor

Spectacolul de teatru „Confesiunile unui câine” este o adaptare scenică a romanului „Viaţă de câine” de Peter Mayle (un spectacol de Ioana Macarie şi Mihaela Rădescu, distribuţia: Mihaela Rădescu, Mădălina Florescu - pian, Cristian Balaş - vioară, Andrei Gonczi, Toma Albacan şi Bogdan Frunzareanu - video artists, coregrafia Ioana Macarie) şi are ca subiect lecţiile de supravieţuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viaţă l-a făcut celebru.

Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferinţe publice, după modelul TED. Spectacolul este interactiv, iar miza acestui spectacol este sensibilizarea, conştientizarea şi responsabilizarea cetăţenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe de-o parte, şi cu violenţa împotriva animalelor, pe de altă parte.

 

Atelierul de Educaţie Civică are ca scop formarea de actori sociali responsabili de propria educaţie şi de implicarea în comunitate

Copiii sunt invitaţi să participe la reprezentaţii, precum şi la atelierele de educaţie civică susţinute de Asociaţia Red Panda. Atelierul de Educaţie Civică are ca scop formarea de actori sociali responsabili de propria educaţie şi de implicarea în comunitatea în care trăiesc, precum şi familiarizarea publicului spectator cu privire la efectele negative ale violenţei asupra animalelor care este, în fapt, debutul violenţei asupra oamenilor.

Dacă tinerii învaţă să respecte drepturile animalelor şi orice formă de viaţă, atunci ei vor fi cu atât mai responsabili şi mai implicaţi în societate, deschişi la ajutorarea celor din jur şi la respingerea unor atitudini extreme. Studii de caz şi cercetări din domeniile psihologiei şi al psihiatriei demonstrează că violenţa asupra animalelor este, în fapt, debutul violenţei asupra oamenilor, şi atestă că „prevenirea şi tratarea timpurie a comportamentului violent faţă de animale sunt foarte importante, deoarece cu cât copiii agresivi cresc, cu atât ei devin mai puţin receptivi la orice intervenţie cu privire la comportamentul lor agresiv”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Confesiunile unui câine”, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Confesiunile unui câine”, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte