Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiasco

Dosarul de contrabandă în care au fost reţinuţi trei poliţişti din Suceava: 21 de suspecţi reţinuţi şi nici un inculpat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ampla acţiune într-un dosar de contrabandă de săptămâna trecută, care a constat în 36 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Suceava şi în punerea în aplicare a 40 de mandate de aducere, printre cei vizaţi de anchetă fiind şi mai mulţi poliţişti din Suceava, din care trei au petrecut şi 24 de ore în arest, nu s-a soldat, până acum, cu punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de nici o persoană. Practic, în acest dosar, nu există încă nici un inculpat, ci doar suspecţi, în totală contradicţie cu marea desfăşurare de forţă din ziua de luni, 18 ianuarie, şi cu faptul că 21 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Care sunt raţionamentele celor care coordonează ancheta nu putem şti, însă putem bănui că nu prea există probatoriu în dosar, cel puţin pentru o parte dintre suspecţii plimbaţi până la Bucureşti pentru a fi audiaţi şi apoi reţinuţi pentru 24 de ore.

 

Trei poliţişti duşi la Bucureşti, audiaţi şi reţinuţi. După 24 de ore s-au întors acasă, dar şi la serviciu

La percheziţiile efectuate lunea trecută au participat peste 150 de poliţişti.

"Luni, 18 ianuarie, peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au efectuat 36 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Suceava şi au pus în aplicare 40 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de contrabandă cu tutun şi produse din tutun”, s-a arătat iniţial într-un comunicat de presă. Procurorii au precizat că este vorba de o grupare care introducea în România, din Ucraina, ţigări de contrabandă, care aveau ca destinaţie finală principală municipiul Bucureşti. În cadrul percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 250.000 de ţigarete. Ce a atras în mod deosebit atenţia în acest dosar a fost că au fost ridicaţi pentru audieri şi reţinuţi pentru 24 de ore şi trei poliţişti. Este vorba de Vasile Niga Solcan, şeful Postului de Poliţie Moldoviţa, Alina Carmen Rusu, agent la Postul de Poliţie Moldoviţa, şi Ghiocel Florian Purşega, de la Postul comunal Vatra Moldoviţei. La expirarea ordonanţelor de reţinere, cei trei s-au întors la casele lor, dar şi la serviciu. Asta pentru că faţă de ei nu s-a pus în mişcare acţiunea penală. Nici nu s-a pus problema, aşadar, de o propunere de arestare preventivă a acestora, ba, mai mult, procurorii nu le-au impus nici vreo măsură restrictivă (controlul judiciar de exemplu, cea mai uzitată). În aceste condiţii, pentru că au doar calitatea de suspecţi, cei trei poliţişti îşi pot continua munca de la posturile comunale, pe funcţiile pe care sunt încadraţi. Aceştia ar fi fost puşi la dispoziţie şi nu ar mai fi putut desfăşura activităţi de natură penală doar dacă erau inculpaţi în dosar. Bineînţeles, pe parcursul anchetei, procurorii pot pune în mişcare acţiunea penală, dacă vor considera că există date concrete privind implicarea acestora în activitatea de contrabandă.

 

Ce au transmis oficial anchetatorii

La solicitarea Monitorului de Suceava, Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a precizat că în acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de contrabandă,  în formă continuată, faţă de mai multe persoane, „la acest moment nefiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de nici o persoană”.

„În cauză s-a dispus reţinerea unui număr de 21 de suspecţi, printre care şi Vasile Niga Solcan (n.r. şeful Postului de Poliţie Moldoviţa), pentru o durată de 24 de ore. Totodată, vă comunicăm că la acest moment incipient nu vă putem oferi mai multe informaţii, întrucât s-ar putea periclita rezultatul anchetei, ţinând seama de caracterul nepublic al urmăririi penale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul de contrabandă în care au fost reţinuţi trei poliţişti din Suceava: 21 de suspecţi reţinuţi şi nici un inculpat.
 Vizualizări articol: 3400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dosarul de contrabandă în care au fost reţinuţi trei poliţişti din Suceava: 21 de suspecţi reţinuţi şi nici un inculpat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte