Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Râşca

„Festivalul Slătiorii - Tradiţii şi obiceiuri din Slătioara şi Buda”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria și Consiliul Local Râșca au organizat duminica trecută, când Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la Râșca, „Festivalul Slătiorii - Tradiţii şi obiceiuri din Slătioara şi Buda”.

Festivalul a avut ca scop sporirea dimensiunii interculturale prin participarea unor ansambluri de muzică și dansuri tradiționale, atragerea unui număr cât mai mare de tineri dansatori și interpreți de muzică populară, pentru promovarea folclorului specific zonelor pe care le reprezintă.

Invitații, formații artistice de amatori, au impresionat publicul cu cântece și obiceiuri străvechi, demonstrând că românii şi-au păstrat rădăcinile şi au valori care merită să fie respectate, cunoscute, conservate, promovate și transmise din generație în generaţie.

Evenimentul a debutat cu Târgul meșterilor populari „Meșteșug și tradiție”, urmat de parada formațiilor participante, după care s-a desfăşurat festivalul propriu-zis prin prezentarea, de fiecare participant, a unui moment artistic specific zonei de provenienţă.

La manifestare, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, alături de care au evoluat Andreea Chisăliță, Andrei Iftime, Andreia Steclaru, Maxim Ionuț Candrea, Doina Elena Petroaie, Ansamblul Folcloric „Balada”  Fălticeni (coordonator Maria Tanasă), Grupul vocal „Flori de măr” Râșca (coordonator Mihaela Grădinaru) şi Fanfara Stamate, comuna Fântânele (coordonator Vasile Leontică), a susținut un spectacol artistic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Festivalul Slătiorii - Tradiţii şi obiceiuri din Slătioara şi Buda”.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Festivalul Slătiorii - Tradiţii şi obiceiuri din Slătioara şi Buda”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei