Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

„Capodopere de artă universală din patrimoniul românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a pus în circulaţie, începând cu data de 22 august a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată „Capodopere de artă universală din patrimoniul românesc”.

Timbrele emisiunii sunt ilustrate cu picturi reprezentative realizate de doi mari maeştri ai picturii europene, El Greco şi Pieter Breughel cel Tânăr, lucrări care se găsesc în patrimoniul românesc, în colecţia Muzeului Naţional de Artă al României.

Emisiunea filatelică alcătuită din patru valori, care a fost machetată de Vlad Vămăşescu, are un tiraj total de 47.824 de mărci poştale, din care 23.424 de timbre paginate în coli de 32 de exemplare şi 24.400 paginate în minicoli de patru timbre cu manşetă ilustrată.

Au fost realizate şi 300 de plicuri (FDC) echipate cu mărcile poştale ale emisiunii, numerotate şi obliterat cu ştampila „prima zi”, plicuri ilustrate cu un detaliu din registrul superior al lucrării „Adoraţia păstorilor”, în varianta aflată în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României. Timbrul, cu valoarea nominală de 4,70 lei, reproduce lucrarea „Primăvara”, iar cel cu valoarea nominală de 5,00 lei înfăţişează lucrarea „Vara”, ambele creaţii ale pictorului Pieter Breughel cel Tânăr, care fac parte din ciclul pictural dedicat anotimpurilor.

Timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei reproduce tabloul lui El Greco „Logodna Fecioarei”. Compoziţia este reprezentativă pentru perioada manieristă, îmbinând, într-o viziune personală, Occidentul catolic din perioada Contrareformei şi Răsăritul bizantin.

Timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei vizează „Martiriul Sfântului Mauriciu şi al celor zece mii de tebani”, o versiune a lucrării comandate de regele Filip al II-lea pentru Escorial.

Subiectul tabloului îl constituie un episod dramatic din istoria creştinismului redat de artist într-o manieră compoziţională şi coloristică unică, cu intenţia de a ilustra legătura spirituală dintre divin şi tot ceea ce este pământesc.

Emisiunea de mărci poştale „Capodopere de artă universală din patrimoniul românesc” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Capodopere de artă universală din patrimoniul românesc”.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Capodopere de artă universală din patrimoniul românesc”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei