Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Iulius Mall Suceava

Vernisajul Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În spaţiul expoziţional de la etajul Iulius Mall Suceava a avut loc, luni după-amiază, vernisajul Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, manifestare organizată de Consiliul Judeţean Suceava - prin Centrul Cultural Bucovina / Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina şi Alianţa „Pro Bucovina”.

 

Salonul de primăvară-vară etalează circa 90 de lucrări, realizate de 32 de artişti

Salonul de primăvară-vară, care etalează circa 90 de lucrări, realizate de 32 de artişti suceveni, cuprinde doar lucrările de pictură şi grafică (peisaj, natură statică, portret, compoziţie) prezentate la Salonul de primăvară circumscris Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, lucrări care au fost expuse, la interval de numai câteva zile, la Stupca şi la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Artiştii expozanţi sunt David Mihaiu, Teresa Pînzariu, Leonard Melisch, Ioana Cezara Poiată, Grigore Micu, Ioana Alexandra Stela Juduc, Rodica Buşcu, Anamaria Hreniuc, Cecilia Leonte, Alexandru Stoian, Alexandros Pintilii Karciucas, Lucica Nica Procopiuc, Gabriel Todică, Mihai Varzari, Radu Bercea, Iosif Csukat, Doina Vianora Catargiu, Liviana Pînzaru, Ioan Bodnar, Alina Lăzăreanu, Carmen Schley, Olga Cristureanu, Mihai Căldăruş, Lulu Ciornei, Sorin Ursan Delaclit, Cristina Strugar, Anamaria Grădinaru, Gheorghe Ropciuc, Iulian Dziubinski, Valentin Tipa, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Ana Candrea Constantin.

 

Este un salon „care atrage atenţia asupra valenţelor artistice ale plasticienilor amatori”

Este un salon, aşa cum a spus la deschidere graficianul Mihai Pînzaru PIM, „care atrage atenţia asupra valenţelor artistice ale plasticienilor amatori” şi reflectă doar „o etapă de pregătire” pentru Salonul Anual, care va încununa activitatea plastică desfăşurată pe parcursul acestui an.

Directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Victor T. Rusu, a subliniat faptul că în programul Centrului Cultural Bucovina există şi alte acţiuni în care vor fi antrenaţi artiştii plastici amatori, aşa cum este deja tradiţionala Tabără de creaţie plastică „Lumina Nordului” şi nou instituita tabără „Bucovina în artele vizuale”.

Victor T. Rusu a anunţat cu acest prilej şi faptul că, în curând, va avea loc (tot printr-un eveniment expoziţional, dar care va fi prezentat în aer liber) inaugurarea Galeriei mobile.

 

Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, o pepinieră pentru mişcarea artistică de amatori

Artistul plastic Constantin Ungureanu BOX a venit cu o altă idee, şi anume organizarea unei expoziţii de artă plastică a „seniorilor”, referindu-se atât la seniorii de vârstă, cât şi la cei care au o activitate îndelungată în cadrul mişcării artistice de amatori.

Ion Băiţan, directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, şcoală care constituie o pepinieră pentru mişcarea artistică de amatori suceveană, a anunţat la rândul său că pregăteşte o expoziţie cu toate lucrările ediţiilor de până acum ale Taberei de creaţie plastică „Lumina Nordului”, proiect care antrenează numai elevi şi absolvenţi ai şcolilor de arte din ţară. Şi pentru că Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava are şi o secţie de canto, Ion Băiţan a propus ca vernisajul Salonul de primăvară-vară să se încheie cu un moment muzical susţinut de Alexandra Alexandriuc, elevă în anul II, la casa  prof. Cristian Muntean, care a prezentat trei piese folclorice din arealul bucovinean.

Salonul de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori va putea fi vizionat la Iulius Mall Suceava până la jumătatea lunii iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vernisajul Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei